Tore Johannessen er en soleklar vinner

Tormod Bergersen er sportsleder i BA, og tror damehåndballen i Bergen kunne sett fundamentalt annerledes ut dersom Tore Johannessen ikke hadde vært tilstede gjennom alle de tunge periodene for flaggskipet Tertnes.

Tormod Bergersen er sportsleder i BA, og tror damehåndballen i Bergen kunne sett fundamentalt annerledes ut dersom Tore Johannessen ikke hadde vært tilstede gjennom alle de tunge periodene for flaggskipet Tertnes. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er vanskelig å forestille seg hvordan damehåndballen hadde sett ut uten Tore Johannessen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I samarbeid med Sparebanken Vest har BA kåret Tertnes-treneren til Årets idrettsnavn. Det var ikke et veldig vanskelig valg. For det han har prestert både denne sesongen og tidligere sesonger med et lite budsjett og med en spillerstall som bare ble mindre og mindre erfarne for sesongene er unikt.

Tore Johannessen er ikke en mann av store ord. Han gjør bare jobben. På mange måter minner sjefen for serielederne i håndballens eliteserie for kvinner, mye på mannen som trener landets beste volleyballag, Nyborgs Ivar Bakken. Ingen av dem har vært opptatt av sin egen heder, og selv om Bakken har ganske mange flere år i Nyborg, har Johannessen etter hvert vist en lojalitet mot Tertnes som det står respekt av.

I en tid der mange spillere på klubblag skifter klubb nesten hver sesong, er Tertnes-treneren i en bauta. Han har vært der i tunge økonomiske tider, sett sine beste spillere forsvinne sesong etter sesong. Likevel har han funnet motivasjon til å gå på en ny sesong. Jeg tror mange andre hadde hoppet av for lenge siden.

Tore Johannessen har hatt mye å juble for på parketten. Nå er han kåret til Årets Sportsnavn i BA.

Tore Johannessen har hatt mye å juble for på parketten. Nå er han kåret til Årets Sportsnavn i BA. Foto:

I mange kåringer av Årets idrettsnavn er det kun årets prestasjoner som teller. I samarbeid med Sparebanken Vest er jeg glad for at vi i BA også kan legge andre kriterier inn i kåringer. Ofte er vinnerne utøvere med gode resultater i året som gikk, men noen ganger blir kåringen av Årets idrettsnavn like mye en hederspris. På den måten får vi være med å gi en anerkjennelse til dem står på i lokalidretten også. Tore Johannessen er en av dem, og Bergen trenger også gode idrettsprestasjoner i egen by. Det er tross alt her de aller fleste som driver med idrett hører til. Bare et fåtall når nasjonalt eller internasjonalt toppnivå.

Det er ikke det at det har manglet på gode internasjonale prestasjoner blant våre lokale utøvere heller. Et par av dem har allerede blitt kåret til Årets idrettsnavn i BA, og noen av dem kommer garantert til å bli det. For det finnes mange spennende fremadstormende utøvere i Idretts-Bergen. Men akkurat i år, var det liten tvil om at det var Tore Johannessens år. På vegne av håndball- og Idretts-Bergen: Tusen takk, Tore!

Han har vært der i tunge økonomiske tider, sett sine beste spillere forsvinne sesong etter sesong. Jeg tror mange andre hadde hoppet av for lenge siden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken