– Vi spillere har ett ønske, og det er å beholde Tore. Det er veldig enkelt og greit. Han må med videre, sier Tertnes-kaptein Vilde Ingeborg Johansen.

– Dere er samstemte om det?

– Ja, det tror jeg vi er.

Tertnes-trener Tore Johannessen er på utgående kontrakt, og samtalene med klubbledelsen om en forlengelse er så vidt kommet i gang. Ifølge daglig leder Marit Brox er Johannessen ønsket med videre av klubben. Alt tyder på at avtalen blir forlenget.

Ønsker kontinuitet

– Jeg er positiv til det. Jeg synes vi har masse bra å jobbe med. Du må huske at dette er et litt sammensatt lag til denne sesongen med tanke på utskiftninger blant bakspillerne. Vi ser frem til å jobbe videre med dette, selv om Celine (Sivertsen) skal vekk. Det blir spennende, sier Johannessen, som sier han ikke har noen spesielle krav i samtalene med klubben.

Han har flere ganger hatt tilbud fra andre klubber, men sier det har vært stille på den fronten den siste tiden. Johannessen er fullt motivert for å fortsette trenerjobben i Tertnes.

– Hva tenker du om muligheten for Tertnes til å komme seg helt opp i toppen på sikt?

– Vi er et stykke unna de tre beste poengmessig nå, så det er vanskelig å si. Vi er avhengig av å jobbe med en gruppe som blir litt eldre enn gruppen vi har nå. At de modnes i klubben i tre til seks år. Det er det Storhamar har gjort, svarer Johannessen.

Tapte med ett mål

Søndag kveld viste Tertnes nok en gang at de kan hamle opp med topplagene, da Larvik så vidt klarte å vinne med ett mål i Haukelandshallen. Tertnes kunne utlignet et halvt minutt før slutt, men skuddet fra kantspiller Bodil Sørheim ble reddet.

– Vi spiller jevnt med Larvik, og det synes jeg er bra, sier kaptein Johansen.

– De to siste kampene har vi vist fremgang i angrepsspillet, og det klarer vi igjen i dag. Vi spiller langt bedre angrepshåndball enn i perioden etter jul. Det er sånn vi ønsker å se oss selv, sier Johannessen.

Det gjenstår tre kamper av seriespillet, før sluttspillet venter.

– Det er mulig å ta alle, men jeg synes Storhamar og Vipers har et høyere nivå enn de andre lagene nå for tiden, sier han.

Kampfakta

Tertnes-Larvik 28–29 (13–17)

Eliteserien håndball, kvinner. Haukelandshallen, 635 tilskuere.

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Gundersen Lien – Bodil Sørheim 5 mål, Celine Sivertsen 7, Vilde Ingeborg Johansen 3, Mina Mjærum 2, Madeleine Hilby 2, Caroline Aar Jakobsen 3, Malene Bergset 3, Tina Abdula, Thea Stankiewicz 3, Karoline Fantoft.

Toppscorer Larvik: Maria Hjertner og Emilie Christensen, 6 mål.

Utvisninger: Tertnes: 4x2 minutter. Larvik: 4x2 minutter.