Veddemålet med Tertnes-damene sender dem på løpetur

Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem tapte veddemålet mot Tertnes-trener Tore Johannessen. Dermed må Gjeitrem frem med treningstøyet igjen når han og resten av laget skal ut og løpe halvmaraton rundt Lille Lungegårdsvann på lørdag.

Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem tapte veddemålet mot Tertnes-trener Tore Johannessen. Dermed må Gjeitrem frem med treningstøyet igjen når han og resten av laget skal ut og løpe halvmaraton rundt Lille Lungegårdsvann på lørdag. Foto:

Et tapt veddemål tvinger Fyllingen-herrene ut på løpetur på lørdag. – De har vært cocky, og det må svi litt!

DEL

Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem var så sikker på at Fyllingen skulle få en suksessrik sesong at han like greit inngikk et veddemål med Tertnes-trener Tore Johannessen.

Trenerkollegene veddet om hvem sitt lag som kom til å gjøre det best i seriespillet, og det tapende laget måtte løpe helmaraton under årets Bergen City Marathon.

– Klart de må løpe!

Tertnes-damene ble som kjent nummer tre, mens Fyllingen-herrene ble nummer fire. Men Bergen City Marathon traff rett på den ene sluttspillkampen til Fyllingen, og laget fra Dalen ble derfor «reddet» fra 42 blytunge kilometer i byens gater.

Men Tertens gir seg ikke. De er klare på at straffen fortsatt skal gjennomføres, men nå på en annen måte.

– Når Fyllingen er så cocky, så må det svi litt. Klart de skal løpe, slår Tertnes-profil Thea Stankiewicz fast.

Saken fortsetter under bildet

Mina Mjærum og Tertnes-kvinnene kan kose seg som tilskuere under lørdagens løp.

Mina Mjærum og Tertnes-kvinnene kan kose seg som tilskuere under lørdagens løp. Foto:

Byens eliteseriedamer har blinket seg ut Lille Lungegårdsvann som ny arena. De vil at det skal løpes 36 runder rundt vannet, noe som utgjør et halvmaraton. Og for hver runde som ikke blir gjennomført, må det betales en bot på 500 kroner. Per deltaker!

– Vi må være menn for våre ord, så vi skal få til noe, kommer det kontant fra Andreas Gjeitrem.

– Og det må sies at i veddemålet som jeg og Tore inngikk, så var trenerne fredet av helsemessige årsaker, ler Fyllingen-treneren.

– Angrer du på veddemålet?

– Nei, overhodet ikke! Det kan hende de dette går ut over – altså spillerne – mener jeg burde angre, men det er jo de som ikke har levert, og da må de tåle konsekvensene!

Til Kreftforeningen

Gjeitrem og spillerne holder ord. Lørdag klokken 15.00 skal både treneren og tolv spillere ut og løpe. Det har Mina Mjærum og de andre damene i Tertnes sørget for.

– For å få mest mulig oppmerksomhet, var det ideelt å løpe der, så jeg tok kontakt med Bergen kommune for å få tillatelse, forklarer hun.

Tillatelse ble det, og nå er også Kreftforeningen med på banen – etter ønske fra Fyllingen.

– Vi har fått et eget Vipps-nummer, der folk kan donere direkte eller de kan velge å sponse en spiller. Alle pengene er øremerket til kreftforskning, forsikrer Mjærum.

På lørdag skal hun og de andre Tertnes-spillerne heie, telle runder og dele ut vann. Det gleder de seg stort til.

– Vi håper det kommer flest mulig og ser på, og at folk har lyst til å donere penger. Vi har alle vært veldig opptatt av at dette skulle skje, og det blir godt å se dem slite, sier Mjærum og ler.

Artikkeltags