Tertnes - Molde 23-24: Tertnes er i fare for å falle ned på 5. plass i serien etter det som kanskje er deres svakeste hjemmekamp på årevis. Sisteplassen Molde stakk av med en sjokkseier fra Haukelandshallen.

– Vi møter noen som må ha poeng. Det er vel noe av forklaringen. Vi har hatt utfordringer med å etablere et trygt spillemønster uten Stine (Skogrand) og Maren (Roll Lied), sa en svært skuffet Tore Johannessen etter kampen.

Keeper Marie Davidsen ropte samtidig ut i frustrasjon:

– Vi taper mot Molde! Molde! Det skal ikke gå an!

Oppskriftsmessig start

Celine Sivertsen åpnet ballet med en suser fra ni meter to og et halvt minutt inn i oppgjøret. Den lyshårede spilleren fortsatte å kjøre showet, og brøt inn fra høyrekanten kort tid etterpå da hun satte sin tredje for dagen, og 4-1-ledelse for Tertnes.

Og da Malene Bergset prikket inn 6-2 nesten halvveis inn i omgangen, så dette ut til å bli den plankekjøringen et Tertnes uten stjernene Stine Skogrand og Maren Roll Lied kunne håpe på.

Blanco førte an for Molde

Den gang ei: Moldenserne, med bergenserne Isabel Blanco og Emilie Hovden på laget, er i bunnstriden. Dermed er romsdalingene desperate etter poeng, og det ble mer og mer synlig. Bortelaget kjempet seg opp til 10-11, men Julie Lygren rakk å sette inn 12-10-ledelse for Tertnes før hvilen.

De skumle hensiktene ble imidlertid maltraktert etter pause. Tertnes gikk hardt ut, og den gavmilde holdningen som regjerte i forsvarets sentrallinje var borte. Lygren kontret inn 15-11, kun for å se at et eldorado av svake pasninger og personlige feil gjøre jobben enkel for Molde de neste minuttene.

Tertnes – Molde 23-24  (12-10)

Eliteserien håndball kvinner. Haukelandshallen, 688 tilskuere. Dommere: Per Olav Peersen og Tor Brede Launes.

Tertnes: Marie Davidsen – Kjerstin Boge Solås 7, Birgitte Karlsen-Hagen 5, Celine Sivertsen 4, Malene Bergset 3, Julie Lygren 2, Madeleine Hilby 2.

Toppscorer Molde: Anniken Obaidli 6.

Utvisninger: Tertnes: 2 x 2 min, Molde: 1 x 2 min.

Og da var det selvfølgelig den tidligere landslagsstjernen fra Kjøkkelvik, Isabel Blanco, som brettet opp ermene for romsdalingene. Hun utlignet til 15-15 i det 40. minutt, og var «frekk» nok til å sørge for bortelagets første ledelse senere.

Fullstendig kollaps

Da gikk alt opp i limingen for Tore Johannessen jenter. 45 minutter inn i kampen satte Anniken Obaidli 20-16 (!) for bunnlaget Molde fra straffemerket. Det var for øvrig Moldes tredje straffescoring på rad, uten at dommerparet kan sies å dømme Tertnes bort: De blå hang rett og slett ikke sammen i forsvar.

I tillegg var det Molde, laget på bunn av tabellen med lutfattige seks poeng på 20 kamper før turen til Bergen, som vartet opp med festspillet offensivt. De fikk Tertnes til å se ut som førstereis i eliteserien. Virkeligheten er selvsagt motsatt, og Skogrand og Roll Lied kunne bare stå på sidelinjen og se på at laget sank til en ny bunnotering i rekken av svake kamper etter nyttår.

Tertnes tok juleferie på toppen av tabellen, men har kollapset etter den bunnsolide seriestarten.

Boge Solås prøvde

Tertnes var desperate etter noen som tok ansvar, og da steg endelig Kjerstin Boge Solås frem. Det høyt verdsatte talentet virker ofte langt eldre enn sine 18 år, og da hun dundret inn 21-23 i undertall for så å kontre inn 22-23, tente hun en ny gnist i laget.

Med tre og et halvt minutt igjen ekspederte Celine Sivertsen inn et straffekast – 23-23. Molde svarte likevel kontant, og da Tertnes i tillegg fortsatte i samme, svake dur offensivt i siste minutt, kunne bunnlaget innkassere en smått utrolig 24-23-seier i Bergen.