Suksesstreneren gir seg: – Synd, for han er gal!

Morten Fjeldstad har vært rundt omkring i håndballverden, og etter to år gir han seg i TIF Viking. – Vi er veldig fornøyde med jobben han har gjort, sier daglig leder i TIF Viking, Roger Gjelsvik.

Morten Fjeldstad har vært rundt omkring i håndballverden, og etter to år gir han seg i TIF Viking. – Vi er veldig fornøyde med jobben han har gjort, sier daglig leder i TIF Viking, Roger Gjelsvik. Foto:

Morten Fjeldstad har fått TIF Viking til å spille festhåndball. – Jeg har tatt dem så langt jeg klarer, sier den fargerike treneren.

DEL

Sesongavslutningen i 1. divisjon ble ingen stor affære av TIF Viking, men 2017/18 har alt i alt vært en suksess. Laget rykket opp fra 2. divisjon i fjor med vanvittige 680 scoringer på 21 seriekamper. 32,4 mål i snitt lar seg høre, men da BA intervjuet Viking-trener Fjeldstad på sidelinjen etter opprykket, proklamerte han at de skulle score enda mer (!) i 1. divisjon.

Det ble mange mål – tredje mest i ligaen – men det stoppet på «bare» 653 på 22 kamper. Et snitt på 29,7.

– Vi må være tilfredse med at vi har slått så bra fra oss. Det har vært to gode sesonger, og vi klarte målsettingen om topp seks, sier Fjeldstad etter et 28-37-tap for kvalik-klare St. Hallvard i serieavslutningen.

Fjeldstads filosofi

Fjeldstad gir seg som TIF Viking-trener. Han forlater et lag han har etablert i 1. divisjon med pur offensiv kraft.

– Jeg er glad for den håndballen vi har vist. Jeg har prøvd å gi spillerne frihet, og å legge til rette for at deres kvaliteter kommer best mulig ut. Det gjør at du får en leken og åpen håndball som utvikler spillerne. Det er dét det handler om. Du må være offensiv. Håndball er kreativitet og improvisasjon. Som jazz, sier Fjeldstad, som lenge har vært en fargeklatt på sidelinjen i håndballen, både i Bergen, Norge – og Danmark.

Fargeklatt kan han ennå være, men et annet sted. Nøyaktig hvor får ikke BA ut av treneren ennå.

– Energisk

– Morten er en energisk trener som har gjort mye bra med dette laget, sier midtbacken Sindre Aho.

– Det er synd at han forlater oss, for han er jo litt gal – på godt og vondt. Eksentrisk! Det kan bli litt mye, men det plager ikke oss. Det er nok verre for dommerne og sekretariatet, humrer Aho.

Sindre Aho og TIF Viking havnet på 5. plass.

Sindre Aho og TIF Viking havnet på 5. plass. Foto:

TIF Vikings toppscorer, Miguel Pereira (167 mål, nest flest i serien), blir i klubben. Fyllingen var ute etter ham. Tross Fyllingen-interesse blir også mest sannsynlig Aho. Han har to år igjen av kontrakten.

– At Miguel blir betyr mye for oss. Vi er veldig fornøyde med utviklingen i laget, sier han.

Kampfakta

TIF Viking - St. Hallvard 28-37 (14-21)

1. divisjon håndball menn. Stemmemyrhallen, 50 tilskuere. Dommere: Petter Eia Lien og Simen Jansen Blokkhus.

TIF Viking: Miguel Pereira 11, Tobias Jetmundsen 6, Sindre Grini 4, Sindre Aho 3, Erik Braathen 3, Runar Svavarsson 1.

Toppscorer St. Hallvard: William Vangen 13.

Utvisninger: TIF Viking 3 x 2 min, St. Hallvard ingen.

TIF Viking endte på 5. plass i 1. divisjon.

Artikkeltags