Viking med bragd i Bodø

Her stopper Alexander Benevoli (t.v.), Sindre Aho og Sindre Greni et Bodø-angrep. Viking-laget sto for en bragd med 29-25 over nordlendingene i cupen onsdag.

Her stopper Alexander Benevoli (t.v.), Sindre Aho og Sindre Greni et Bodø-angrep. Viking-laget sto for en bragd med 29-25 over nordlendingene i cupen onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens Fyllingen tabbet seg ut mot Viking fra Stavanger i forrige NM-runde, tar bergenske Viking ansvar for byens cupære.

DEL

Se video i bunnen av saken!

Onsdag kveld reiste Bergens nest beste herrelag jublende fra Bodø, etter å ha slått det gamle storlaget 29-25 i cupen. Ikke minst takket være Sindre Aho, som satte ni mål for Viking.

– I dag var vi rett og slett jævlig gode. Vel har ikke Bodø hatt noen stor sesongstart, men de er fortsatt et eliteserielag, og det er ikke lett å komme hit og få med seg noe etter en lang reise. Dette var stort, sier Aho på telefon til BA på vei inn på flyet hjem til Bergen.

Dårlig fangst i serien

Midtback Aho er en av tre Sandefjord-gutter som studerer i Bergen, og spiller for Viking i 1. divisjon. I serien står de med ett poeng etter to kamper, og det er en fangst de er alt annet enn fornøyd med.

– Det gjør denne skalpen ekstra deilig, sier han.

– Vi gikk utpå der uten press, det lå på dem. Da var det bare å senke skuldrene, og her fungerte det meste, sier Vikings playmaker.

At 1. divisjonslaget var oppe i ti måls ledelse i 8.-delsfinalen, forteller alt om at Aho har sine ord i behold. Viking storspilte – mot et Bodø som står med to tap så langt i eliteserien.

– Hvor gode eller dårlige de er, fokuserer jeg ikke på. Vi må bare glede oss over at det løsnet for oss, ikke minst fremover, sier Viking-trener Andreas Berntsen.

Sentrumslaget ble nummer fem i 1. divisjon forrige sesong, som nyopprykket. Målet i år er å bli enda bedre, og derfor var 22-23-tap for Lillestrøm og 22-22 mot Sandefjord en seriestart under forventningene.

– Vi har hevet keeper- og forsvarsspillet, det viser jo antall baklengs i de kampene. Men spesielt mot Lillestrøm var uttellingen fremover alt annet enn bra. Og det var det som var så gledelig her, at det løsnet offensivt, forklarer han.

– Sindre var helt enorm. Han er et råskinn, en vinnerskalle med et meget bra håndballhode, sier han om sin toppscorer.

Tynnere på herresiden

Bergens nest beste damelag, Fana, rykket opp i eliten før denne sesongen. Er det målet til byens nest beste herrer også?

– Som klubb har vi ambisjoner, men ikke tidfestede. Vi var veldig fornøyd med 5.-plassen i 1. divisjon som nyopprykket sist sesong. Nå skal vi bli enda bedre, uten å ha satt oss noen mål om elitespill ennå. Det kommer også litt an på hvordan Fyllingen satser.

– Tar de inn alle de beste lokale, er grunnlaget på herresiden litt tynt for å ha to lag. Men gjør de som nå, og henter en del utenfra, kan det gå. Men selv om vi har et overveiende lokalt lag, så er ikke rekrutteringen på herresiden i Bergen like god som på damesiden. I hvert fall ikke ennå, sier Berntsen.

Artikkeltags