To nye Fana-profiler til eliteserien

Spente jenter: Håndballspillerne Elisa Christensen (24) og Emilie Hovden (19) går fra Fana i 1. divisjon til eliteserien. Christensen skal spille for nyopprykkede Sola, og Hovden skal til nyopprykkede Molde.

Spente jenter: Håndballspillerne Elisa Christensen (24) og Emilie Hovden (19) går fra Fana i 1. divisjon til eliteserien. Christensen skal spille for nyopprykkede Sola, og Hovden skal til nyopprykkede Molde. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fana leverer spillere til øverste nivå på løpende bånd. Elisa Christensen og Emilie Hovden er begge klar for spill i eliteserien.

DEL

På under to år har 1. divisjonslaget til Fana levert fem spillere til eliteserien.

Ved årsskiftet 2013/2014 gikk Birgitte Karlsen Hagen til Tertnes på lån, samtidig som Emilie Christensen ble lånt ut til Glassverket. Begge fikk deretter kontakt med utlånsklubbene sine før 2014-sesongen. Da gikk også Celine Sivertsen til Tertnes.

Nå er to nye Fana-spillere klare for det øverste nivået i norsk kvinnehåndball. Elisa Christensen skal spille for Sola. Emilie Hovden i Molde. Begge lagene er nyopprykket fra 1. divisjon.

– Sender de i pølseboden

– Det blir veldig spennende. Jeg har jo aldri spilt for noen annen klubb enn Fana, sier Emilie Hovden, som også er fast inventar på juniorlandslaget.

19-åringen er venstrehendt og kan spille både back og kant.

– Hun er ikke den høyeste, men jeg tror at hun har sendt samtlige venstrebacker i 1. divisjon i pølseboden, sier Elisa Christensen om den tidligere lagvenninnen.

Selv skal 24-åringen fra Os til Stavanger, der hun skal spille for Sola.

– Jeg skulle uansett flytte til Stavanger fordi jeg har fått meg jobb der. Så tok Sola kontakt, for jeg tror at de hadde hørt noen rykter, sier midtbacken.

I Sola får osingen selskap av sambygingen Anna Bjørke Kallestad. Den venstrehendte bakspilleren scoret i fjor 82 mål for Viking i 1. divisjon.

– Vil hevde seg

– Vi mister to gode spillere, men det er alltid kjekt når spillere utvikler seg til å bli attraktive for eliteserieklubber, sier Fana-trener Erlend Lyssand.

Han synes det er stas at klubben har levert fem spillere på ganske kort tid.

– Det er veldig bra, så kan klubben komme etter etterhvert, sier Lyssand.

Han tror at de to nye Fana-tilskuddene vil klare seg godt.

– De har begge ekstremt gode kvaliteter som gjør at de vil hevde seg. Det tar sikkert litt tid å gå opp et nivå, men jeg tror de vil ta det begge to. Jeg tror også at lagene deres vil overleve, men de må kjempe.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken