Er ferdig med finalenervene

Anna Lena Gjengstø (i midten) og venninnene jubler etter seieren i semifinalen. BHK sitt 13-årslag er igjen klare for finalen, i en turnering de har spilt siden de begynte med håndball.

Anna Lena Gjengstø (i midten) og venninnene jubler etter seieren i semifinalen. BHK sitt 13-årslag er igjen klare for finalen, i en turnering de har spilt siden de begynte med håndball. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi pleide å ha et sånt finalekompleks, det ble mye nerver. Men så vant vi et år, så nå er det ikke så skummelt lenger!

DEL

HAUKELANDSHALLEN: Dette sier Anna Lena Gjengstø (13). Og det er bra spillerne på BHKs J13-lag har lagt fra seg nervene, for nå er de nok en gang klar for finalen i klubbens egen julecup. Som vanlig i romjulen fylles Haukelandshallen av unge håndballspillere, og lørdag går finalene.

Full kontroll på Sotra

I semifinalen mot Sotra fredag hadde Gjengstø og venninnene full kontroll på Sotra, og vant 15-7. De var mer effektive i angrep, og sto tettere bakover enn det gjestene fra øyriket i vest klarte. Gjengstø scoret flittig, det samme gjorde Mia Myklebust Galtung (13).

– Det ble en bra kamp, så nå må vi bare sørge for å vinne finalen også. Vi har som sagt vært der en del ganger, men nå har vi jo ikke så mange år igjen i denne cupen. Det blir vel bare to ganger til før vi er for gamle, sier Galtung.

Mia Myklebust Galtung var blant de flittigste på scoringslisten for BHK, som er klare for finale lørdag.

Mia Myklebust Galtung var blant de flittigste på scoringslisten for BHK, som er klare for finale lørdag.

– Men skal en ikke sitte hjemme og kose seg med julefilmer og sjokolade i romjulen?

– Hehe, joda. Men vi må trimme vekk sjokoladen også! Og det er gøy å treffes her og spille, en kan jo ikke bare sitte hjemme og kose seg selv om det er jul, mener Anna Lena Gjengstø.

Får inn 250.000 kroner

Det er i år 50. gang Bergen Håndballklubb arrangerer julecup.

– Vi har to dager før jul, med de minste. Så er det fullt kjør her i hele romjulen, fire dager fra 27.- til lille nyttårsaften, forteller turneringsleder Roy Christian Natland.

I år er det 330 påmeldte lag, noe som er 60 færre enn i fjor.

– Men det er det samme som i 2015, forklarer han.

– Vi merker en nedgang på de eldre lagene. De har kanskje spilt så mange cuper at de ikke gidder mer, ler han.

BHK har et stort apparat av foreldre og andre i sving som vakter i julecupen.

– Men det er ikke vanskelig å få folk til å stille. Dette er innarbeidet i klubben vår, at julecupen er viktig for økonomien, sier Natland. BHK får inn rundt 250.000 på julecupen.

Artikkeltags