Gå til sidens hovedinnhold

Her er fylkets største talenter!

Artikkelen er over 6 år gammel

Se hele BAs store talentliste.

BA har for tidende gang kåret Hordalands største idrettstalenter, i aldersgruppen 15-19 år. Kåringen gjøres som alltid i samarbeid med Olympiatoppen, som følger opp mange av talentene i det daglige.

Årets vinner heter Sven Martin Skagestad, er 19 år og et vanvittig talent i diskos. Der ble kjempen fra Godvik (201 cm) nummer tre i sommerens junior-VM, og han har akkurat det BA og Olympiatoppen ser nøye etter, nemlig forutsetninger for å bli en utøver i verdensklasse som senior.

VINGESPENN PÅ OVER TO METER

Skagestad har 207 centimeter i «vingespenn», og med spenst og hurtighet i tillegg, har han det som skal til for å kunne nå opp i verdenstoppen.

Les alt om vinneren her.

Han føyer seg inn i en rekke flotte utøvere, for BA og Olympiatoppen har vist teft opp gjennom disse årene. Tidligere vinnere som Maren Mjelde (fotball), Magnus Midtbø (klatring) og Sverre Lunde Pedersen (skøyter) har alle tatt steget opp i verdensklassen som voksne.

Årets vinner sikter mot U23-EM i 2015, men sier til BA at folk må være tålmodige.

– Jeg vil nok bruke opptil ti år på å nå toppen, det er ufattelig mye som skal stemme for å bli virkelig god i diskos, sier Skagestad.

Både han og de fire neste på listen får 10 000 kroner hver, fra Sparebanken Vests almennyttige midler. Pengene vil bli delt ut på BAs talentseminar over nyttår.

SI DIN MENING!

Her er hele listen. Vi regner ikke med at alle er enige med oss, og hvis du har innvendinger eller kommentarer, send oss gjerne en mail til sporten@ba.no. Men husk, vi har altså ikke bare telt KM-medaljer eller sett på scorede mål i lokal serie, vi gjør et ærlig forsøk på å se hvem som har det lille ekstra til å nå opp i fremtiden. Dermed blir også seriøsitet og treningsvilje premiert.

1. SVEN MARTIN SKAGESTAD, 19 ÅR, FRIIDRETT, LODDEFJORD/NORNA-SALHUS: Bronse i junior-VM i diskos. Gull i diskos og kule i junior-NM, sølv i spyd. Sølv i diskos og kule i senior-NM. Et beist av en utøver i en friidrettsgren der fysikken er helt avgjørende.

2. AMALIE EIKELAND, 18 ÅR, FOTBALL, ARNA-BJØRNAR: Nummer tre på listen i fjor. Mistet J19-EM og fikk høstsesongen kraftig redusert av kyssesyke, men talentet er ubestridelig. Kommende A-landslagsspiller.

3. GUSTAV IDEN, 18 ÅR, TRIATLON, ÅSANE: Åpenbar medaljekandidat i junior-VM 2015. Kristian Blummenfelt vant kåringen i fjor, Gustav Iden er nok en utøver fra et lokalt miljø med meget sterk treningskultur.

4. BÅRD FINNE, 19 ÅR, FOTBALL, KÖLN: Har fått noen innhopp i Bundesliga, noe som er sterkt i seg selv. Ikke blitt noe mindre talentfull selv om vi ikke ser så mye av ham i Bergen om dagen. U21-landslagsspiller.

5. MARKUS LIE, 19 ÅR, SVØMMING, BERGENSVØMMERNE: Tett på Lavrans Sollis junior-rekord på 100m rygg i junior-NM i høst. Nært tidene Solli svømmer på i dag på åpningsetappen på stafetten i samme mesterskap.

6. EIRIK DOLVE 19 ÅR, FRIIDRETT, FRI: Kjempesesong og 2. plass på denne listen i 2013. Ikke like bra denne sesongen, plaget av skader på vinteren. Men vant senior-NM i stav, og fortsatt enormt talentfull.

7. MAGNUS IVARSEN, 17 ÅR, PADLING, FANA: Vant alt fra 200 meter til maraton i årets junior-NM. Bronse i nordisk. Kommer fra en klubb og famile som vet hva som skal til. Kan hevde seg på topp europeisk juniornivå i 2015.

8. GAUTE KVÅLE, 19 ÅR, LANGRENN, RØLDAL: Juniornorgesmester sist sesong. Har startet sesongen 2014-15 meget lovende. Stor kapasitet og god i begge stilarter.

9. MARIE MAGNUS, 18 ÅR, TAEKWONDO, KEUM GANG NESTTUN: Nylig nummer fem i U21-EM. Fortsetter hun utviklingen kan hun bli aktuell for Rio-OL 2016.

10. ANNA DORTHEA ESPEVIK, 16 ÅR, STYRKELØFT, ODIN: Enormt talent i benkpress, der hun vant nordisk mesterskap for senior med 140 kg. Dette er også verdensrekord for junior. Skal ha løftet 155 kg på trening.

11. KASPER SKAANES, 19 ÅR, FOTBALL, BRANN: En av dem som kan være stolt av sesongen, tross Branns nedrykk. Fikk sitt store gjennombrudd, scoret i serie (5) og kvalik.

12. LISA NAALSUND, 19 ÅR, FOTBALL, ARNA-BJØRNAR: Har startet samtlige kamper for Arna-Bjørnar i år. Stabil, om enn ikke alltid glitrende. Men fortsatt ung i toppserien!

13. ANDREAS VINDHEIM, 19 ÅR, FOTBALL, BRANN: En feiende flott vårsesong, der han var blant de beste på et svakt Brann-lag. God innleggsfot, tatt enorme steg de to siste årene.

14. BEATRICE N. LLANO, 17 ÅR, FRIIDRETT, LAKSEVÅG: 5. plass i junior-VM i slegge, satte ny norsk junior-rekord med 63,67. Stortalent som har løftet seg ytterligere i år.

15. VILDE BØE RISA, 19 ÅR, FOTBALL, ARNA-BJØRNAR: Litt i samme båt som Naalsund: En fantastisk fjorårssesong spente forventningene veldig høyt. Men sentral på bronselaget i toppserien.

16. TORRY LARSEN, 18 ÅR, TURN, LAKSEVÅG: Ble tatt ut til VM i sin første sesong som senior, det er sterkt i turn! Pendler fra Bergen til Oslo for å trene med landslaget, men er nok avhengig av å flytte for å fortsette utviklingen.

17. MALENE S. BERGSETH, 18 ÅR, HÅNDBALL, VIKING: Venstrekant/venstreback. Landslagsspiller, har vært noe skadet, men veldig lovende.

18. RENATE GRIMSTAD, 17 ÅR, GOLF, BERGEN: Godt spill og seier i junior-NM. Også bra i internasjonal turnering på The Duke's i Skottland.

19. MADELEINE HILBY, 19 ÅR, HÅNDBALL,TERTNES: Er kvitt skadene, og får stadig mer spilletid for Tertnes. Har stor spillerforståelse og et unikt tempo i spillet sitt. Er i tillegg en jente som trener mer enn det som forventes.

20. KAROLINE HAUGLAND, 16 ÅR, FOTBALL, ARNA-BJØRNAR: Tolv kamper fra start og åtte innhopp for Arna-Bjørnar i serien. Anvendelig, kjapp spiller som kan bli veldig god.

21. MARKUS BRAADLIE, 15 ÅR, GOLF, BERGEN: Kjempetalent, som allerede hevder seg i juniorklassen, der Norge er blant de beste i verden på guttesiden.

22. RANDI DYNGELAND, 16 år, TAEKWONDO, KEUM GANG NESTTUN: Perfekt bygd for taekwondo, både mentalt og fysisk. Lang rekkevidde og stor vinnervilje. Trener i et sterkt prestasjonsmiljø på Nesttun.

23. CASPER STORNES, 17 ÅR, TRIATLON, ÅSANE: Kasper ble ved nyttår innlemmet i i elitegruppens satsing i triatlon. Kan hevde seg internasjoanlt på juniornivå allerede neste år.

24. KAROLINE SIMPSON-LARSEN, 17 ÅR, LANGRENN, VARGAR: Stabilisert seg blant de ti beste i landet i sin klasse, og har flere topp fem-plasseringer. Er best der kapasiteten blir stilt på prøve.

25. ARIEL BRAATHEN, 15 ÅR, SVØMMING, BSC: Reiser fra Os til Bergen to ganger om dagen for å trene. Senket persen på 100m bryst med tolv sekunder på et halvt år!

26. JULIE SYNNØVE THORSEN, 15 ÅR, STUP, BERGEN: Nummer 14 i VM junior, yngre klasse. Liten miss gjorde at det ikke ble finaleplass (de 12 beste).

27. DANIEL SVAE ANDERSEN, 17 ÅR, JETSKI, HJELLESTAD: Har i år vært med i et internasjonalt jetski-team og utviklet seg enormt. Godt teknisk anlagt, enorm motivasjon og driv.

28. ARNE HADLER-OLSEN, 18 ÅR, ROING, OS: Har vært den fremste juniorroeren fra Vestlandet inneværende sesong, og tredje best i Norge. Nordisk mester i dobbeltsculler, deltok i junior-VM.

29. JOHANN FOSSE DE JONGE, 17 ÅR, ISHOCKEY, BIK: Har i løpet av året blitt en etablert 1. divisjonsspiller for BIK. Sjeldne ferdigheter i hockeybergen, får gode tilbakemeldinger på U18-landslaget.

30. KAROLINE GJELSVIK, 16 ÅR, TAEKWONDO, VIKING: Selvstendig og uredd. Enorm treningsvilje, nysgjerrig og lærenem. Har vært på pallen i fire internasjonale konkurranser i 2014.

31. MATHIAS DYNGELAND, 19 ÅR, FOTBALL, SOGNDAL: Fana-gutten tok keeperplassen i Sogndal. 19 kamper fra start, men rykket altså ned.

32. ANNA B. KALLESTAD, 18 ÅR, HÅNDBALL, VIKING: Venstrehåndspiller med et fantastisk skudd. Må bli bedre taktisk, men potensialet er stort.

33. HÅKON LORENTZEN, 17 ÅR, FOTBALL, BRANN: Sentral for Branns juniorer som tok NM-gull, scorer mål for G18-landslaget. En kamp fra start og syv innhopp i eliteserien, to seriemål.

34. RAGNHILD FEMSTEINEVIK, 19 ÅR, SKISKYTING, HÅLANDSDALEN: Har hevdet seg i toppen nasjonalt siden 13-årsalderen. Har flere NM-gull i skiskyting, både på snø og rulleski, senest september i år.

35. LISE SKARSTEIN JAKOBSEN, 18 ÅR, ROING, FANA: Har klatret på resultatlistene de siste årene. Nordisk juniormester 2014. Var i U23-VM lettvekt.

36. HARALD IVARSEN, 15 ÅR, PADLING, FANA: Kraftplugg av en padler. Følger i storebrorens fotspor og viser at talentet er til stede. Fortsatt ung, men kan fort bli den beste.

37. SUNNIVA HELLAND-HANSEN, 17 år, VOLLEYBALL, ROSSVOLL: Gull i U21-NM i sandvolleyball denne sesongen, 7.plass i U20-EM. På juniorlandslag både i volleyball og sandvolleyball.

38. KNUT MARTIN KARLSEN, 18 ÅR, FEKTING, BERGEN: Vant sitt tredje strake junior-NM. Nummer fem i nordisk mesterskap. Skadet i høst, må vurdere å flytte for å bli en topp senior.

39. ANDREAS JACOBSEN, 18 ÅR, SYKKEL, BCK: Har det lille ekstra når det gjelder. 2. plass i «Morgendagens helter» og 2. plass i Norgescupen. Hentet av Team Fixit.

40. HELENE INGVALDSEN, 18 ÅR, FRIIDRETT, NORNA-SALHUS: Litt skuffende, etter fin 2013-sesong. Rett utenfor finaleplass i slegge junior-VM, kom på 7. plass.

41. MARIUS S. RØDLAND, 17 ÅR, SVØMMING, VESTKANTSVØMMERNE: Kanskje den svømmeren i fylket med det største talentet. Må bestemme seg for at han vil bli best. Da blir han det!

42. ULRIK BERNTSEN, 17 ÅR, JETSKI, HJELLESTAD: Har til tross for skader prestert på høyt internasjonalt nivå i år. En iskald racer, god i konkurranse.

43. SOLVEIG MILDESTVEDT, 16 ÅR, BASKETBALL, YTREBYGDA: Liten, teknisk god pointguard med høy poengscore. Spiller på regionlandslag senior, scorer mye der også.

44. AMUND SJURSEN, 18 ÅR, FRIIDRETT, GNEIST: Talent i sprint og lengde, en del av det norske juniorlandslaget og deltok i junior-VM.

45. EMIL HANSSON, 16 ÅR, FOTBALL, BRANN: Ble hausset voldsomt opp, spilte mye for Brann i treningskampene, men fikk en høyst variabel sesong. Toneangivende da Brann vant juniorcupfinalen.

46. ERLING FAGERBAKKE FOSSE, 17 ÅR, LANGRENN, BERGSDALEN: Slo gjennom sist sesong, som førsteårs junior. Hadde aldri vunnet et kretsrenn, men endte sesongen som norgesmester på 10 km klassisk.

47. MARIELL GAASSAND STRAUME, 17 ÅR, KICKBOKSING, FANA: Kvalifiserte seg for junior-VM, der hun tapte for vinneren. Flere turneringsseire i høst.

48. TRYM HELGE CARLSEN, 16 ÅR, SKISKYTING, FANA: Har vunnet flere av de større rennene i aldersbestemte klasser. Målbevisst og treningsvillig. Elev ved Toppidrettslinjen på Voss gymnas.

49. INGE EIDE JOHNSEN, 16, ÅR, FRIIDRETT, FANA: Lovende høydehopper på 1,97 meter. Har vokst mye de siste årene, noe som påvirker koordinasjon og fysikk på kort sikt. Men har alle forutsetninger.

50. DIDRIK WIE-SOLTVEDT, 18 ÅR, ROING, BERGENS ROKLUB: I den norske dobbeltfireren junior-VM i år. Lovende lettvekter som kan ta opp arven etter klubbkameraten Kristoffer Brun.

Kommentarer til denne saken