Gå til sidens hovedinnhold

Her er idrettstoppen lillebror

Artikkelen er over 6 år gammel

I dette selskapet hjelper det ikke Inge Andersen (50) å være en av Idretts-Norges mektigste menn.

Alvøen (BA): Torsdag var den daglige lederen i Bergen idrettsråd på 50-årsfeiring til sin lillebror, generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF) Inge Andersen, på anlegget der de vokste opp, Alvøen idrettspark, som nå styres av storebror (64) Bjørn Kristoffer. Til stede var også familie og hele styret i NIF med idrettspresident Børre Rognlien i spissen.

– Det er spesielt for meg å være her på denne dagen. Jeg er oppvokst med og rundt dette anlegget, sier yngstemann i søskenflokken på åtte.

TRE IDRETTSJOBBER

Opprinnelig var de ni søsken, men de mistet en bror i barndommen.

Idrett preger familien Andersen. Samtlige søsken har eller er involvert i idretten på forskjellige nivå. Roar, Inge og Bjørn Kristoffer driver med det til daglig.

– Faren vår sa alltid at idretten var en billig garanti for å forebygge andre dårlige aktiviteter, ler Roar.

Så det er kanskje ikke tilfeldig at de endte opp slik. En som jobber for bredden som altmuligmann i Loddefjord IL og Alvøen idrettspark, en som skal kjempe for alle idrettslagene i Bergen og en som er med på å styre hele Idretts-Norge.

SKØYTEEKSPERT

Mens Roar og Bjørn Kristoffer satset på fotballen var det langrenn som fenget jubilanten.

Inge Andersen er Vestlandsmester både individuelt og på stafett med Loddefjord IL. Verdenstoppen nådde han ikke, og flyttet til Oslo og gikk på Norges idrettshøgskole, før han som 24-åring ble ansatt som landslagstrener for rekruttlandslaget til Norge.

Inge Andersen var en av de ekspertene på skøyting, eller fristil, i langrenn. En stilart, som ble uglesett i Norge i starten. Siden var han både landslagstrener for Sveits og det norske damelaget i langrenn før han tok seg en pause fra idretten, og jobbet i finansnæringen. I 2004 ble han generalsekretær i NIF.

– Inge ringte meg midt på natten for å fortelle om den nye jobbe, humrer Roar.

STOLTE BRØDRE

NIF-styret, som hadde møte på Alvøen idrettspark, er det tredje styret Inge Andersen jobber med.

Selv om de ikke snakker mye om idrett når søsknene samles, i hvert fall ikke idrettspolitikk, så roser både Roar og Bjørn Kristoffer jobben lillebror har gjort for idretten i Norge.

– Vi er stolte av ham, slår de to eldre brødrene fast.

Kommentarer til denne saken