Gå til sidens hovedinnhold

Her gjør de siste finish

Artikkelen er over 10 år gammel

Stoltzen klar til masseinnrykk.

Det meste skal være trappet og klart til helgens Stoltzekleiven Opp. Motbakkefesten starter i dag og BA dekker selvfølgelig løpet.

I går kveld var vi en snartur innom startområdet, da jobbet dugnadsfolkene til Varegg med den siste finpussen.

– Vi holder på med siste finishen til det som er årets store begivenhet. Da må alt være på stell, sier Rune Landsvik mens han spikrer kunstgressmatter til asfalten ved inngangsporten til Stoltzen.

– IKKE FOR KOMFORTABELT

Pluss minus 100 ildsjeler mønstrer på for Varegg denne helgen for at de rundt 5000 løperne skal komme seg trygt opp og ned Sandviksfjellet. Rune Landsvik stiller opp med dugnadshendene sine for 15. år på rad.

– Det meste går på gammel vane og rutine fra tidligere år. Vi forsøker å gjøre ting bedre år for år, men det kan heller ikke bli for bra heller. Det er jo motbakkeløp dette, folk skal ikke bade seg til topps, ler Landsvik.

– Men vi legger til rette for at folk skal få en god oppvarming og en fin start, understreker han.

STATSRÅD LØPER

Svein Jansen og Rolf Hansen har vært med i arrangørgjengen siden den spede starten i 1979. På spørsmål om hvorfor de holder det gående år etter år svarer Jansen først med glimt i øyet:

– Vi er jo godt betalt! Nei, det er jo idealisme og moro.

Det siste tiåret har motbakkeløpene poppet opp på bakketopper landet rundt. Men få kan vise til samme popularitet som "originalutgaven".

– Det var jo vi som startet med motbakkeløp. Vi er selve "motbakkeløpenes mor". Til og begynne med hadde vi bare 50 deltakere, så økte det til 250 og til slutt har det jo bare eksplodert! Gledelig å se at folk synes det er gøy, sier veteranene.

Årets utgave får også deltakelse fra regjeringshold. Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) skal løpe Stoltzekleiven Opp. Les intervjuet i dagens papirutgave av BA.