Det var kun jevnt da det sto 0-0 på poengtavlen før start da Gimle møtte Ulriken til lokaloppgjør i Haukelandshallen. I en amputert kvinneliga med bare fire lag, har Gimle vært helt suveren denne sesongen.

Ubeseiret etter seks kamp gjør at Gimle-jentene kan ta juleferie med god samvittighet. Til slutt vant Gimle 82-39 over Ulriken.

– Det er alltid like kjekt å slå Ulriken. De er erkerivalene våre, og disse oppgjørene har vært prestisje siden jeg begynte i Gimle for noen år siden. Lagmessig spilte vi en veldig bra kamp, sier Gimles Signe Kyrkjebø.

UFLAKS

Ulriken sliter i årets sesong og har ennå ikke innkassert en seier. Det ble ikke bedre da lagets beste spiller, Lise Breivik måtte settes på benken etter pause med en skade i kneet.

– Jeg var slo kneet mitt i en stein på fredag. Typisk fredag den 13. Jeg kjente det gjorde vondt allerede på oppvarmingen, og det holdt bare til pause, sier hun.

Hun tror laget kommer til å reise seg etter en tung sesongstart.

– Det er så mye potensial i dette laget. Vi har veldig mange unge jenter som får prøve seg mot de beste spillerne i Norge. Det er viktig erfaring. Vi var ikke særlig gode i dag, men det var positivt å se de unge stå frem og forsøke mot det beste laget i Norge for tiden, sier hun.

FRØYA VANT PÅ TYSVÆR

Herrelaget Frøya vant sin kamp mot serieleder Ammerud. Hjemmekampen ble spilt på Tysvær av alle ting.

De gule hadde flyttet hjemmekampen mot serieleder Ammerud til Tysvær for at unggutten Espen Dommersnes Markhus skulle få spille en seriekamp på hjemstedet sitt.

20-åringen fikk et par minutter på banen for Frøya og scoret to poeng. En stor opptur for unggutten.

–Det var faren min som har ordnet det slik at vi kunne spille i Tysvær. Det var utrolig gøy og det var masse folk. Da jeg kom innpå var det full jubel, forteller Markhus.

Frøya hadde stålkontroll på Ammerud. Til slutt endte det 85–67 til bergenserne.

Toppscorer Peter Bullock tror laget kan yppe seg etter jul.

–Vi har vært litt uheldige, men vi viste hva som bor i laget, sier han.