Gå til sidens hovedinnhold

Hun har ventet to år på revansje

Artikkelen er over 5 år gammel

Monica Engeset (26) er klar for ny VM-finale. – Nå er jeg lei sølv, sier hun.

Bergens, og Norges, kickbokserdronning har sølv i EM, sølv i VM, sølv i prestisjestevnet Irish Open og sølv i v-cupen.

I dag går hun for noe helt annet. Etter å ha kjempet seg gjennom finalerundene, er Monica Engeset endelig klar for ny finale i VM, to år etter nederlaget sist. Denne gang mot samme motstander (!) i Guilia Cavallaro (24).

– Mentalt forberedt

– Jeg har stått akkurat her en gang før. Nå skal jeg endelig få revansjen min, etter to år, sier en svært offensiv og tydelig Engeset til BA etter å slått irske Bo Mangan i semifinalen i -50 kg pointfighting. VM i kickboksing i Dublin kan bli hennes definitive høydepunkt. Semifinalen endte 4–3 etter et avgjørende «stop sidekick» i sudden death.

Nå dreier alt seg om forberedelser.

– Jeg har sett litt på kampene fra VM-finalen sist. Det gjelder å ikke gjøre de samme feilene. Da var jeg veldig preget av å stå i en VM-finale for første gang i mitt liv. Å komme til en finale er utrolig stort, og nå har jeg gjort det to ganger på rad. Jeg er mentalt forberedt. Jeg har sett for meg dette i to år, og skal levere, sier hun.

– Jeg møter noe jeg vet hva er. Hun er svingod, og regjerende verdensmester, men jeg skal klare dette!

Bronse til bergenser

Bergen stiller svært sterkt i mesterskapet med ni utøvere. Milton Barrios Galarreta røk dessverre i semifinalen i fullkontakt -63,5 kg i går. En bronsemedalje er uansett sterkt levert fra norsk-bolivianeren, som måtte gi tapt mot tyske Kian Golpira. Konkurrentene har møttes fire ganger før, der de har vunnet to ganger hver.

Felipe Valdes i Bergen Kickoxingklubb mener Barrios Galarreta var uheldig med dommeravgjørelsene, men nøt kampen.

– Det var en uhyre spennende kamp i dag der vi fikk se kickboksing på sitt beste. Det var ufattelig spennende og jevnt, men det var dessverre tyskeren som vant med et treff mer på to av dommerne, forklarer han.

Kommentarer til denne saken