Hushovd hentet Stian Remme

Stian Remme la nylig opp som aktiv rytter. Nå blir han sportssjef for laget til Thor Hushovd, Team Sparebanken Sør.

Stian Remme la nylig opp som aktiv rytter. Nå blir han sportssjef for laget til Thor Hushovd, Team Sparebanken Sør. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Stian Remme (32) blir sportsdirektør for Team Sparebanken Sør.

DEL

Bergenseren Stian Remme ga seg nylig som aktiv rytter etter en lang karriere i sykkelsporten. Nå er det klart at 32-åringen fortsatt kommer til å bli en sentral skikkelse i norsk sykkelsport.

Mandag ble det kjent at Remme er ansatt som sportsdirektør for Team Sparebanken Sør - et lag som eies av Thor Hushovd.

– Hushovd er lagets eier og øverste sjef, men det blir Atle Kvålsvoll som er min sportssjef. Jeg har hatt en prosess med begge to, sier Stian Remme til BA.

VILLE BLI SJEF

Remme var også aktuell for en rolle i Team Fixit, men gamlelaget kom aldri opp med et konkret tilbud.

– Jeg hadde en dialog med Fixit, men de har jo en sportsdirektør i Frode Jarle Jacobsen. Han ønsker å være med videre og gjør en god jobb. Da har det selvfølgelig stått på økonomi, forteller Remme.

For bergenseren var det kun aktuelt å ta en rolle som sportsdirektør.

– De ønsket meg med videre, men hvilken rolle skulle jeg ha hvis jeg ikke skulle være sportsdirektør? Jeg ville jo helst bli sportsdirektør, og når jeg da fikk denne muligheten, så følte jeg at det var det som var rett for meg nå, sier han.

AVVISER KONFLIKT

Remme avviser at det ligger en konflikt bak valget.

– Det er ikke noe hard feelings overfor Team Fixit. Ting skal harmonere med hva jeg trenger og de trenger, så det ligger ikke noe dramatikk i dette, understreker Remme.

– Men hadde du havnet i Team Fixit hvis de hadde tilbudt deg en tilsvarende jobb?

– Det blir et litt hypotetisk spørsmål. Når det ikke skjedde, så synes jeg det er kjempespennende å jobbe under Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll. De er to pionerer i norsk sykkelsport, og skal jeg utvikle meg har jeg lyst å jobbe med de beste, svarer Remme.

Artikkeltags