Hvor er alle guttene?

Vilde Fitjar Lunestad (13) fra Bergen Turnforening var fornøyd med helgens opptreden i den internasjonale vennskapsturneringen i rytmisk gymnastikk. Her er hun i finalen i vimpel i juniorklassen.

Vilde Fitjar Lunestad (13) fra Bergen Turnforening var fornøyd med helgens opptreden i den internasjonale vennskapsturneringen i rytmisk gymnastikk. Her er hun i finalen i vimpel i juniorklassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Vilde Fitjar Lunestad (13) elsker rytmisk gymnastikk. Men innimellom skulle hun ønske det var noen gutter med.

DEL

- Det er veldig mange hyggelige folk i denne idretten og jeg har mange gode venner her. Men det er litt dumt at det ikke er noen gutter, forteller Vilde.

Rytmisk gymnastikk er nemlig en sport kun for jenter, også opprettet av jenter.

Det er ikke vanskelig å se, med de glitrende, fargerike kjolene, de flotte håroppsatsene, sminken og de elegante bevegelsene.

- Men det hadde nok vært litt rart å se guttene med sånne drakter på, legger 13-åringen lattermildt til.

NERVØS: Vilde var en av mange jenter fra Bergen Turnforening som kom videre til gårsdagens finaler i den internasjonale vennskapskonkurransen som ble arrangert i Turnhallen i helgen.

- Utrolig gøy å være med her. Jeg møter mange nye mennesker, og er veldig fornøyd med det jeg har prestert i helgen, smiler bergensjenten.

Hun kvalifiserte seg til finalen i vimpel, der hun kapret en solid fjerdeplass.

- Jeg var skikkelig nervøs før jeg skulle delta, men så glemmer jeg det helt når jeg opptrer foran dommerne. Jeg hører ikke at publikum heier engang, forteller Vilde litt forundret.

Hun elsker idretten hun har drevet med i snart fire år.

- Jeg liker spesielt de ulike draktene. De er så fine, selv om de klør litt, smiler hun.

HAR KONTROLL: Idretten er krevende for kropp og psyke, og det er lett å gjøre feil. Det skal ikke mye til før det kommer en knute på vimpelen eller man glipper ballen.

– Innimellom kommer jeg litt tidlig ut i forhold til musikken og må improvisere i programmet mitt. Men det går som oftest bra, forteller Vilde.

Bare en gang har hun skadet seg. Rett før lag-NM i vår røk hun et leddbånd i høyre foten.

- Veldig, veldig kjedelig. Men nå er jeg helt frisk, sier hun fornøyd.

INTERNASJONAL: I tillegg til å konkurrere, får jentene i turnforeningen prøvd ut språkkunnskapene sine når de reiser på konkurranser. Bare i helgen møtte bergenserne på ni ulike nasjonaliteter fra Europa. Og neste helg arrangeres vennskapsturneringen i Budapest, Ungarn.

- Jeg får meg venner i mange land jeg nå, sier Vilde fornøyd.

Artikkeltags