Hyllet på Flesland

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Flesland (BA): - Det var stort å komme hjem til denne mottagelsen, sier Rune Stordal, som i går fikk sin første klem av mamma Sigrun siden jul.

DEL

Skøytehelten kom til Bergen i går ettermiddag, fem dager etter kanonløpet under VM i Inzell. På Flesland jublet foreldre og søsken sammen med den nærmeste slekten.

Onkel Bjarte hadde laget et gedigent banner der nevøen ble utnevnt til konge.

– Jeg har hatt en hektisk uke, men dette var knallmoro. Kan ikke annet enn å bli rørt av en slik mottagelse, sier Stordal, på vei hjem til kaker og kalorier i barndomshjemmet på Midtun.

GODT PLANTET

Egentlig skulle han ikke hjem ennå. Men trøkket ble bare større og større. Mange ønsket ham hjem på en hyllest-tur.

– I dag skal jeg bare slappe av og spise kaker. I morgen (lørdag) skal jeg samle alle trenerne mine oppigjennom. Lørdagskvelden skal vi ha en samling med skøyte-gjengen fra Fana, avslører Stordal, som mener å merke at det har gått opp for ham at han er verdensmester på skøyter.

– Det har ikke gått opp for meg, sier Runes lillesøster Hanne.

– At min bror er verdensmester passer ikke helt. Det virker så fjernt, synes hun.

OL-OPPLEGG

Stordal er klar på at mye skal til for å overgå mottagelsen han fikk på Flesland. Samtidig er han klar for å overgå seg selv.

– Nå er det viktig for meg å lande igjen og tenke fremover. Jeg har gjort mye riktig denne vinteren, men må i gang med å trene hardere enn konkurrentene, forklarer han.

Landslagstrener Peter Mullers filosofi går ut på å beholde 85 prosent av opplegget og forbedre resten.

Nå tror Rune at lillebroren Morten også har mulighet til å skøyte seg til OL i Torino. En tro pappa Svein også deler.

– Ja, nå har også Morten meldt seg på til OL. Han fikk et kick av det Rune gjorde. De har alltid vært flinke til å backe hverandre opp, synes Svein Stordal.

Artikkeltags