Festet for titusener på idrettens regning

Daværende og nåværende idrettspresident Tom Tvedt, sammen med nylig avgåtte generalsekretær og bergenseren Inge Andersen, har blant dem som har kost seg godt på fellesskapets regning.

Daværende og nåværende idrettspresident Tom Tvedt, sammen med nylig avgåtte generalsekretær og bergenseren Inge Andersen, har blant dem som har kost seg godt på fellesskapets regning. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det gikk med en god del vinflasker på fellesskapets regning da topplederne i Norges idrettsforbund (NIF) koste seg under sommer-OL i London i 2012. Alt fra fine middager til regninger for nachspiel er utbetalt.

DEL

Onsdag fikk pressen innsyn i bilag fra 2012 og fremover. Det er 16.000 av dem.

Både VG og TV 2 har funnet frem til regninger som viser store innkjøp av vin, øl og brennevin. Særlig er alkoholforbruket under sommerlekene for fem år siden satt under lupen.

Ifølge VG var det flere store middager på restauranten Il Baretto i London. Avisen trekker frem et eksempel fra 29. juli 2012, da det ble kjøpt 75 flasker vin/prosecco og 22 grappa (brennevin) etter maten. Totalt la NIF ut for rundt 240.000 kroner bare på denne restauranten under London-lekene. Rundt halvparten av dette på alkohol, skriver VG.

Noen dager senere var flere av idrettslederne tilbake på den samme restauranten, og denne gangen ble det blant annet kjøpt 40 flasker vin og 23 grappa.

Endret praksisen

Middagene var for ledere fra idretten, deres ektefeller, næringstopper, politikere og samarbeidspartnere.

I dag er det strengere regler når NIF skal dekke alkoholregninger.

– Praksisen er endret i dag. Nå måtte man ha vist større moderasjon ved alkohol. Det har vært en klar endring her, sier NIFs kommunikasjonssjef Niels Røine til TV 2.

– Alt som er blitt refundert har vært innenfor de retningslinjer som, for eksempel, generalsekretæren var underlagt av styret på det tidspunktet. Samtidig er det ikke noen tvil om at det har vært for enkelt å få refundert alkoholregninger ved gitte anledninger. Vi må ha et mye mer bevisst forhold til det. Det gjenspeiler seg i de endringene som er gjort, sier Røine videre til VG.

– Innenfor reglene

Det var daværende generalsekretær Inge Andersen som hadde budsjettansvaret under 2012-OL. I vinter måtte han gå av etter over et tiår i jobben. Andersen vil ikke kommentere detaljer rundet pengebruken, men han har via Røine kommet med en generell uttalelse til mediene:

– NIF er en stor organisasjon med mange oppgaver og aktiviteter både i Idretts-Norge og som en del av den internasjonale idrettsfamilien. Av dette følger det naturligvis både forventninger og forpliktelser om tilstedeværelse ved ulike møter og arrangementer både nasjonalt og internasjonalt.

– De utgiftene som jeg har hatt i min jobb for idrettsforbundet til reiser, opphold og representasjon er innenfor de retningslinjer og fullmakter som idrettsstyret har vedtatt for generalsekretæren i NIF, sier Andersen.

Han avslutter med å si at han ikke ønsker å uttale seg mer om saken.

Artikkeltags