Årets julegave til hordalandsidretten

Gneist er Hordalands største idrettslag. Her feirer G15-laget at seieren i kretsmesterskapet i november.

Gneist er Hordalands største idrettslag. Her feirer G15-laget at seieren i kretsmesterskapet i november. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I uke 51 får 495 idrettslag i Hordaland utbetalt momskompensasjon på 32,3 millioner kroner.

DEL

Årets utbetaling fra Lotteri- og stiftelsestilsynet er rekordstor. Totalt får idretten i Norge tilbakeført nesten en halv milliard kroner i desember. Totalbeløpet på 487.378.496 kroner er seks millioner større enn i 2016.

Av kjempepotten sendes det 32,3 millioner til Hordaland, som videre skal fordeles på 495 idrettslaget.  

– Vare- og tjenestemomskompensasjon er blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene - og som sørger for at idrettslagene ikke må betale avgift på frivillig arbeid. Det er en enkel og ubyråkratisk ordning som gir sårt tiltrengte kroner i klubbkassene rundt om i hele landet, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Gneist størst

I Hordaland er det Gneist som får den største delen av kaken. Klubben mottar 950.531 kroner i årets nest siste uke.

– Det er denne dagen vi går og venter på hele høsten. Det er jo årets julegave til idretten, og det er like spennende hvert eneste år, smiler daglig leder i Gneist, Marit Helle Østervold.

Gneist-lederen ser seg fornøyd med årets gave fra Lotteri- og stiftelsestilsynet.

– At Gneist får mest har sin naturlige forklaring i at vi er Hordalands største idrettslag. Vi har nesten 4000 medlemmer, og det er mye aktivitet i klubben. Det er litt av pengene vi har brukt, vi nå får tilbake, forklarer hun.

Det er de største klubbene som får mest. Viking TIF får tilbake 863.621 kroner, Fana IL får 800.788 kroner og Sotra SK får 673.811 kroner. Til sammenligning får Skinfakse Rytterklubb, Skippervik Frisbeegolfklubb og Stamnes pistolklubb en 500-lapp på deling.

Artikkeltags