Skal få fortgang i anlegg på Nymark

Ledere fra ulike institusjoner har i løpet av 2016 jobbet frem et idrettscampus  for samordning av ressursene i Bergen. Foto: Jan Gunnar Kolstad

Ledere fra ulike institusjoner har i løpet av 2016 jobbet frem et idrettscampus for samordning av ressursene i Bergen. Foto: Jan Gunnar Kolstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag ble det underskrevet en samarbeidsavtale om Idrettscampus Bergen. Planen er samordning og bedre utnyttelse av ressursene i idretts-Bergen.

DEL

IDRETTENS HUS: Til stedet på møtet i Idrettens Hus torsdag var Universitetet i Bergen, Brann, Helse Bergen, Høgskulen på Vestlandet, Hordaland Idrettskrets, Olympiatoppen, kommunen og fylkeskommunen. De to sistnevnteinstanser går inneværende år inn med henholdsvis 1,5 og 2 millioner kroner for å prosjektet opp å gå.

Stillingen som daglig leder for Idrettscampus Bergen ble utlyst i torsdag, og planen er altså samarbeid mellom alle de ulike instansene, med intensjon om å fremme breddeidrett, toppidrett og ikke minst idrett i helseperspektiv.

Håndballhall og fotballhall

Et nytt samarbeidsorgan vil også bli sentralt når Høgskulen, Brann, håndballen og resten av idretts-Bergen – støttet av Trond Mohn – skal utvikle og omforme området der Haukelandshallen i dag ligger. Planen er en ny håndballhall, og en helt ny innedørs fotballhall.

Brann og Høgskulen samarbeider allerede om testlab og treningsrom i skolens lokaler på Nymark, og det er også flere aktører enn klubben inne i Brann Medisinske Senter, som ble etablert i 2016.

– Er det noe jeg vet fra næringslivet, er det at samarbeid og storbruksfordeler er noe som er reelt nyttig, sier Branns styreleder Eivind Lunde, som sitter i styringsgruppen bak prosjektet.

Tunnel under Stadion

Klubbens daglige leder Vibeke Johannessen har sittet i arbeidsgruppen, og billedgjør hva samarbeidet handler om på denne måten.

– Vi har på Stadion i dag en lang gang under en av tribunene, som bare er brukt på kampdag. Vi kunne godt tenkt oss å lage en løpebane der, men kostnaden er nok for stor for oss til å gjøre det alene, det er ikke sånn av Brann vil bruke den fryktelig mye.

– Men den vil vært nyttig. Hvis den også kan være nyttig for skolen og for andre instanser, og vi kan dele på kostnadene ved å anlegge noe slikt, er det plutselig et mye mer realistisk prosjekt. Det er denne typen samarbeid vi kan få til gjennom denne type organ, sier hun til BA.

Artikkeltags