– Nå har jeg ikke fått lese den, men jeg må stille meg spørrende til om man undervurderer størrelsen på arrangementet og det som kreves av infrastruktur. Min konklusjon til Oslo-OL var at kun østlandsområdet har infrastrukturen som er nødvendig.

Bakgrunn: Vil ha «Fjord-OL» i Bergen, Stavanger og på Voss (BA+)

– Det går på flyplasskapasitet, togforbindelser og vei. Det er også utfordringer med innkvartering. Det er synd å skyte ned gode ideer, men personlig har jeg ingen tro på dette. Man bør kanskje se på arrangement som er mer realistiske og vil ha større gjenbruksverdi enn et vinter -OL, mener Warloe.

Byrådet i Bergen har ikke vært involvert i arbeidet med rapporten. Idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen (Ap) innrømmer en viss skepsis til mulighetene for at et vinter-OL i Bergen.

– Jeg har registrert ideen om et «fjord-OL». Dette er ikke noe Bergen kommune har vært involvert i. Det er spennende med alle store idrettsarrangement som er med på å spre entusiasme og idrettsglede, men jeg som de fleste andre stiller selvsagt spørsmålet om realismen. Uansett er slike initiativ noe idretten selv først må ta stilling til, før vi politisk skal mene noe som helst, sier han.

Vil unngå Oslo-tabben

Daglig leder i idrettsrådet, Roar Andersen, har snakket jevnlig med grupperingen på Voss.

– Jeg har veldig respekt for dem på Voss. Det er flinke folk. At det er slik entusiasme og vilje for dette gleder meg. Jeg personlig tror det går fint an å få det til, hvis man bare vil. Jeg hørte nettopp på radioen at de har bevilget 15 milliarder kroner til banene ut til Fornebu og rundt omkring i Oslo. Her på Vestlandet kjører folk med klump i halsen for å få en stein i hodet. Det kunne gjort seg med noen investeringer her også, mener Andersen, som tror et mulig vinter-OL kunne fått fart på vei- og baneinvesteringene på Vestlandet.

– Hvis Norge igjen vil arrangere et vinter-OL synes jeg vestlandsregionen bør være med å konkurrere om det. Det er en vakker region som trekker voldsomt mange turister.

– Det som er viktig, er at det må forankres i grasrotmiljøet i idretten. Det gikk feil med Oslo. Der kom tankene og ideene ovenifra, og de presset det nedover. Dersom det blir interesse i grasroten, står det sterkere, mener Andersen.

– Tror folk er positive

Daglig leder i Viking TIF, Roger Gjelsvik, mener tankene om et vinter-OL på Vestlandet ikke burde være så fjerne.

– Som idrettsmann syns jeg det er positivt at man ønsker å få et slikt arrangement til Norge igjen. Det blir garantert noen ringvirkninger i forhold til anleggsutviklignen som er positive, tror han.

– Hvis det blir hockey og curling i Bergen, er det enormt flott. Isidretten hadde vært fantastisk å kunne gi et løft her.

Gjelsvik hilser altså diskusjonen velkommen – så lenge den er konstruktiv.

– Jeg tror den vanlige mann i gaten er positiv. Hvis politikerne gjenspeiler folks mening, tror jeg også politikerne vil være positive. Men det må være et folkelig arrangement som folk kjenner seg igjen i, og et nasjonalt anliggende. Et for hele Norge, og ikke bare Vestlandet. Prisen på et OL er alltid en betenkelighet. Det må være en edruelighet i bunn, mener han.