BA sender kampen han har ventet på i ti år

Bergen-trener Pål Erik Glomsaas har to storkamper i vente. OG BA sender direkte!

Bergen-trener Pål Erik Glomsaas har to storkamper i vente. OG BA sender direkte! Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det å bivåne sin egen begravelse var ikke gøy, sier Pål Erik Glomsaas. Han mener helgens kamper er de største siden Bergen Flyers' siste tap i 2005. Og BA sender dem direkte!

DEL

Narvik-kampene lørdag og søndag er på mange måter skjebnekamper for Bergen Hockey denne sesongen. Og hovedtreneren er ikke i tvil: Dette er det virkelige høydepunktet på ti år.

Og de to kampene kan du se direkte på BA.no. Lørdagssendingen inkluderer en forhåndssending før kampen, og starter klokken 1630.

– Det var en torsdag i mars i 2005, mot Furuset. Vi tapte 2-3. Formannen den gang, William Steinsland, kom inn i garderoben og sa fire ord: «Nå er det slutt». Vi hadde en kamp igjen i kvalifiseringsspillet, borte mot Comet, men klubben var ferdig, husker «Glomsen».

Ble hyllet i avskjeden

Han ser uansett en klar forskjell fra 2005 og til nå.

– Den gang spilte vi for å overleve. Vi hadde et ganske stort press på oss, og det var krise i klubben. Det endte med klubbens død. Nå skal vi spille for å leve litt ekstra godt. Vi har en større ballast nå enn vi hadde da, og alt ligger til rette, mener han.

Den siste kampen mot for ti år siden Comet var faktisk planlagt å bli tapt på walkover, men en gammel kjenning hadde andre planer.

– Ole Evenrud ville ordne, og ba oss innstendig om å møte opp for én siste gang. Han sponset bussen ned. Den hadde ikke varmeanlegg, så vi kom frem helt nedfryst, ler Glomsaas.

– Vi var ni mann som orket å ta turen ned. Jeg måtte skrape det sammen som spillende trener. Og så skulle jeg plukke opp Petter Bull i Oslo, men jeg presterte å glemme utstyret hans. Han fikk lånt noe av en junior nede i Halden, og ble matchvinner. Vi vant 4-3, og ble trampeklappet av isen. Det å bivåne sin egen begravelse var ikke gøy, men jeg har aldri opplevd lignende, mimrer han.

BA sender kampene direkte!

I helgen kan du få med deg Bergen Hockeys toppkamper mot Narvik direkte på BA.no. Sendestart lørdag er klokken 1630.

– Vi vil satse på ishockey. Klubben har noe stort på gang, og vi ønsker å være med på ferden mot eliteseriespill, sier nyhetsredaktør i BA, Rune Eriksen.

For å se kampen trenger du en bruker på BA+. Alt du trenger å vite om den nye innloggingen finner du her!

– Ishockey er en fartsfylt og spennende idrett. Vi har sikret oss rettighetene til å vise alle kampene i Bergenshallen, og til helgen slår vi litt ekstra på stortrommen. Einar Lundsør skal kommentere sammen med sidekommentator begge dager, og vi skal ha direktesending før og etter kamp på lørdag med gjester og intervjuer. Det blir det liv og røre igjen i «Badekaret» – og det er jo på tide!

Hockeyhelgen

Bergen Hockey spiller lørdag klokken 1700 og søndag klokken 1300 mot Narvik i Bergenshallen.

1. divisjon: 1: Tønsberg, 54 poeng. 2: Bergen, 41. 3: Ringerike, 38. 4: Narvik, 38. 5: Hasle/Løren, 29. 6: Grüner, 29. 7: Comet, 22. 8: Kråkene, 19. 9: Furuset, 16. 10: Nes, 3. (De to øverste spiller kvalifisering om eliteseriespill med de to nederste i eliteserien).

Artikkeltags