Bergenseren har fått sin revansje

Preben Aune Lindvik (23) er tross alderen rutinert, men skaden han pådro seg i fjor fikk sjefen til å tvile. Den tvilen er borte.

Preben Aune Lindvik (23) er tross alderen rutinert, men skaden han pådro seg i fjor fikk sjefen til å tvile. Den tvilen er borte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Han ga meg en på kjeften, sier Pål Erik Glomsaas om backen som denne sesongen har fått sin revansje.

DEL
  • BA sender begge hockeykampene fra Bergenshallen i helgen direkte.

Preben Aune Lindvik (23) har vært en av Bergen Hockeys mest trofaste og betrodde spillere i en årrekke. Nattlandsgutten ble belønnet med kapteinsmerket før forrige sesong.

Det ble han strippet for i høst. Sjefen tvilte på formen hans.

Sheriffen

– Så feil kan man ta. Han har gitt meg en på kjeften. Preben har gått fra å være en liten cowboy til å bli sheriff. Jeg tar det personlig, fordi han har betydd mye for meg gjennom mange år, sier Glomsaas om backen.

Aune Lindvik selv er glad han treneren ikke kom med dommen i sommer.

– Pål Erik sa til meg i høst at han egentlig ikke hadde troen på meg, men at jeg har vist at han tok feil. Hadde han sagt det han brant inne med før sesongen, hadde selvtilliten fått seg en knekk, innrømmer han.

Hockeyhelgen

Bergen spiller lørdag klokken 1615 og søndag 1630 mot Ringerike i Bergenshallen.

Begge kampene kan du se direkte på BA.no.

For nå er Glomsaas full av lovord om mannen som har vist seg å være en sentral del av den oppsiktsvekkende sesongen laget har hatt så langt.

– Han er helt fantastisk. Egenskapene hans vokser ikke langs veikanten. Jeg er utrolig fornøyd med ham.

– Mange forståsegpåere mente vi hadde for dårlige backer og keepere. Eneste byttet vi har gjort, er Sebastian Kjos inn for Matus Holesa. Forrige sesong slapp vi inn tredje mest, nå har bare Tønsberg færre baklengs, påpeker «Glomsen».

Guttunge på dopingprøve

For ti (!) år siden begynte 23-åringen å trene med A-laget.

– Jeg husker jeg ble tatt inn til dopingprøve, selv om jeg var altfor ung til å faktisk spille kamper. Jeg måtte sitte hele kvelden, og skrøt jo av det i flere uker etterpå. Det var stort for en liten tass!

Nå er han en av spillerne som i moderne tid har flest kamper for laget, og definitivt flest under trener Glomsaas.

– Det er ikke alltid like lett! Det går opp og ned, men man må være flink til å a utfordringen som kommer. Han kjører oss hardt, ler Aune Lindvik.

Preben Aune Lindvik

Født 30. juli 1992 (23 år), fra Nattland.

Back. Spilt 177 A-lagskamper for Bergen Hockey siden 2008/09, men står kun oppført med to mål og 26 målgivende pasninger.

«Sosialministeren», som treneren kaller ham, har i hvert fall en drøm: Å spille Bergen opp i eliten.

– Det har alltid vært en drøm å få til. Dette er kanskje det beste laget jeg har vært med på, og det er utrolig moro, melder backen, som også minner om høsten 2012, da Bergen gikk 15 kamper uten tap. Etter nyttår raknet derimot hele laget, og man endte syv poeng bak opprykkskvalifiseringen.

Oppkalt etter dansk spisshelt

Og det til tross for det magre bidraget i målprotokollen: Aune Lindvik har 177 kamper for Bergens beste hockeylag. Da er det uhyre sjelden å kun stå bokført med to (!) scoringer og 26 pasninger.

– Han scorer neppe denne sesongen heller, humrer Glomsaas.

– Hehe, nei, men det kan jo hende. Kanskje pucken spretter inn en gang, svarer backen.

At det i det hele tatt skulle bli ishockeyspiller av ham, var ganske usannsynlig. 23-åringen er ikke bare sønn av to tidligere basketballspillere, men far Vidar Lindvik er kjent som en svoren Brann-fan.

– Han er stein galen, ler sønnen.

– Jeg spilte i Brann som gutt, og er jo oppkalt etter Preben Elkjær. Det var liksom ikke meningen at jeg skulle ende opp med ishockey, forteller han.

Men på Nattland var veien kort til Bergenshallen.

– Jeg bodde på Nattland, men vokste opp i Bergenshallen. Det var skole, og så rett ned på isen. Det har blitt et hjem, sier Aune Lindvik, som livnærer seg gjennom jobben i mobilleverandørfirmaet Phonero.

Artikkeltags