Finne klar for BIK: – To meter hel ved

På is i Bergenshallen: BIKs nye finne, Anssi Köykkä-Luopa (23).

På is i Bergenshallen: BIKs nye finne, Anssi Köykkä-Luopa (23). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra før av har BIK sikret seg Atte Valli. Nå er «to meter hel, finsk ved» også klar.

DEL

Det melder BIK-trener Pål Erik Glomsaas til BA. Den nye finnen lyder navnet Anssi Köykkä-Luopa. 23-åringen kommer fra tre sesongers spill i finsk Mestis-serie, nivå 2.

– Det er norsk eliteserienivå. Vi har sikret oss to meter hel ved. Anssi er en stor lagspiller som er villig til å ofre mye for lagkameratene sine. Vi trengte en sånn type. Vi har manglet en «sheriff» siden Stian Webjørnsen forsvant, mener Glomsaas.

Overtalls-joker

Köykkä-Luopa har også tre kamper for det finske U19-landslaget på CV-en.

Med vekten og høyden er Köykkä-Luopa tiltenkt en nøkkelrolle i BIKs overtallsspill.

– Han er bra trent og en fin type. Vi har godt inntrykk av ham. Han har ikke vært noen stor målscorer, men jeg har lyst til å gjøre ham til det. Han kommer til å være tung foran målet, og spesielt god å ha i overtallsspill, mener han.

– Han er center, men jeg har ikke skrevet et manifest der det står at han skal være det hele tiden. Han kan bekle alle de offensive rollene, og vi trengte en med rutine.

Finnen står med kun ni poeng i Mestis for SaPKo.

Negativ speaker ...

Med sine 23 år er ikke finnen akkurat gammel, men med erfaringen fra Mestis tror Glomsaas at han vil være en god bærebjelke i BIK-laget, som utvilsomt satser langt hardere foran denne sesongen. Fjoråret ble som kjent en stor skuffelse, der byens iskrigere var nærmere bunnen enn toppen i 1. divisjon.

– Han er i riktig alder for denne gruppen, ikke minst sosialt sett. Og han har ambisjonene. Vi fikk han over fordi han tror på ideen vi selger her nå. Vi vil noe i denne klubben.

BIKs andre finne i år, Atte Valli (30), har ikke ankommet Bergen ennå. Det har sin naturlige forklaring.

– Han fikk et skudd i foten rett før han skulle hit, så han må til daglig sårbehandling på sykehus i Finland, forteller «Glomsen» humrende.

Navnet Anssi Köykkä-Luopa er heller ikke det enkleste, men det bryr ikke BIK-treneren seg om:

– Speakeren var den eneste som var små-negativ til denne signeringen, ler han.

Nå er BIK-stallen i utgangspunktet spikret.

Artikkeltags