Krisen i Bergen: Ledertrio trekker seg

Pål Erik Glomsaas forlater neppe skipet, men tre av lederne hans gjør det.

Pål Erik Glomsaas forlater neppe skipet, men tre av lederne hans gjør det. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Styrelederen, sportssjefen og økonomisjefen i Bergen Hockey gir seg med umiddelbar virkning.

DEL

Sent torsdag kveld kom pressemeldingen fra Bergen Hockey som annonserer at store deler av ledelsen trekker seg med umiddelbar virkning. Styreleder Benny Danielsson, mangeårig sportssjef Sven-Arild Wågsæther og de nyansatte økonomisjefen Petter Solheim er ferdig.

Før 2016/17-sesongen gikk klubben knallhardt ut. Satsingen mot å bli et eliteserielag var for alvor i gang.

Etter suksessesongen i 2015/16, der Bergen Hockey ble publikumslag nummer én i divisjonen og klarte å komme seg til kvalifiseringsspill for første gang, forsterket man laget ytterligere.

Pengebruken slo feil. Utover høsten var tilskuertallene beskjedne, og inn mot juletider ble det kjent at klubben hadde store økonomiske problemer. En rekke spillere forlot Bergen i januar, og gikk senere ut i BA der de slaktet ledelsen i og rundt Bergen Hockey.

Denne uken ble det klart at Norges Ishockeyforbund fratar klubben lisensen for spill i 1. divisjon fordi man ikke har maktet å levere inn et revisorgodkjent regnskap.

Et årsmøte senest i mai satte på plass et ganske ferskt styre. En rekke forsterkninger kom til i hva Danielsson har beskrevet som et «underbemannet og overarbeidet» styre.

«Valgkomiteen er informert og har startet arbeidet med å konstituere et nytt styre under ekstraordinært årsmøte 26. juni. Vi har flere kompetente kandidater som har meldt sin interesse» heter det i pressemeldingen.

Ledelsen i Bergen Hockey har signalisert at de ville anke forbundets lisensinndragelse for appellutvalget. Fristen for anke er 20. juni. Det er ikke klart hvordan klubben stiller seg nå. Danielsson har tidligere innrømt at en degraderingen mest sannsynlig betyr kroken på døren for Bergen Hockey Elite. Bergen Ishockeyklubb, som utgjør breddeavdelingen, skal ikke bli økonomisk berørt av et slikt utfall.

BA kommer tilbake med mer i løpet av fredag.

Artikkeltags