«Sjeik» investerer i Bergens hockeylag

Didrik Wågsæther (22) blir ikke rik av å spille på Bergen Hockey, men nå har penger tikket inn fra uventet hold: De forente arabiske emirater. Et besøk i Bergen derfra sikret ham noen kroner – og mannen selv, Nasser Saif El Jabry, åpner for å bidra med penger inn i klubben også.

Didrik Wågsæther (22) blir ikke rik av å spille på Bergen Hockey, men nå har penger tikket inn fra uventet hold: De forente arabiske emirater. Et besøk i Bergen derfra sikret ham noen kroner – og mannen selv, Nasser Saif El Jabry, åpner for å bidra med penger inn i klubben også. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Du tror det ikke før du ser det: En BIK-spiller har fått personlig sponsor – en styrtrik araber med forkjærlighet for ishockey!

DEL

Under helgens kamper kan det hende du stusser over noe på drakten til Bergen Hockeys nummer 77 – Didrik Wågsæther (22). For der vil du se en arabisk tekst, og deretter det litt mer forståelige «Abu Bader Electronics Est.». Det er et firma som opererer i oljebransjen.

Eieren: En pensjonert Emiratene-offiser ved navn Nasser Saif Al Jabry.

– Han likte meg

Det er denne mannen som har sikret Wågsæther kjærkomne kroner, og navnet på firmaet glidende rundt i 1. divisjon i ishockey i Norge.

Bakgrunnen er denne: Didriks far, Sven-Arild Wågsæther, jobber i Vestdavit, som leverer maritimt utstyr. Pappa Wågsæther, som også er sportssjef i Bergen Elite, handler mye med Al Jabrys firma.

– Jeg er der nede en gang iblant, og har god kontakt med Nasser, forklarer Sven-Arild til BA om en uvanlige kontakten.

I sommer var attpåtil araberen på plass i Bergen.

– Han var på besøk her, så spiste vi middag på Bryggeloftet sammen. Han likte meg. Bra fyr! Han er veldig høflig, og med på alt. Han har ikke akkurat lite penger, heller, smiler Didrik om det hele – mens han poserer for BA med sponsoren på ryggen.

Åpner opp for BIK-støtte

Middagen førte frem. Og det kan lønne seg for Bergens Hockey om det blir flere. For da BA fikk tak i mannen selv, innrømmer han at lommeboken ikke er lukket for bidrag.

– Greien er at jeg ville vite hva Sven-Arild brydde seg om. Da fortalte han om sønnen hans som spiller hockey hjemme i Bergen, og så møtte jeg dem under en middag. Da sa jeg at jeg gjerne ville bidra, forklarer Nasser Saif Al Jabry til BA over telefon fra De forente arabiske emirater.

– Er det aktuelt å bidra med midler i klubben også?

– Ja, det kan vi jo snakke om! Vi kan ta det over en middag når jeg kommer tilbake til Norge. Du, jeg og klubben, ikke noe problem, svarer en smørblid Al Jabry – som har Norge på planen en gang i løpet av 2016.

Han sier han er kjent med sporten, til tross for at den naturlig nok ikke er spesielt utbredt på den arabiske halvøy. Al Jabry er tidligere oberst i De forente arabiske emirater. Han pensjonerte seg fra militæret og etablerte firmaet sitt tilbake i 1991, men fikk med seg tid i Storbritannia på 1980-tallet. Da så han faktisk hockeykamper, selv om sporten ikke er blant de fremtredende på balløyen.

Hockeyhelgen

Bergen spiller mot Hasle/Løren lørdag klokken 1615 og søndag klokken 1630 i Bergenshallen.

20 luksusbiler i garasjen

Dette er en godt bemidlet mann. Summen han bidrar med vil ingen av partene kommentere, men de kommer godt med for Didrik. I tillegg krever klubben som en standard alltid 5000 kroner dersom spillerne stiller med personlige sponsorer.

– Hvor mye er Jabry god for?

– Det vet jeg ikke, men han har jo noe sånt som 20 biler i garasjen. Det går ikke akkurat i Ford Mondeoer, så han er ikke fattig, smiler Didrik Wågsæther.

– Det er mulig at han går inn i klubben om pappa «god-snakker» med ham! Men det spørs om han gidder å betale for noe han ikke engang ser på, tenker BIK-backen selv om mulighetene for arabiske midler i Bergens-hockeyen.

Men i helgen er det nye kamper som gjelder. Hasle/Løren kommer på besøk i Bergenshallen. Da gjelder kun seks poeng for BIK, som jakter 2. plass i ligaen.

– Det blir tøffe kamper mot store og tunge motstandere, men vi er kjappere enn de. Jeg har troen, melder BIK-backen.

Artikkeltags