Vil tvinge Bergen ned i 2. divisjon

Bergen Hockey er fratatt lisensen for spill i 1. divisjon kommende sesong.

Bergen Hockey er fratatt lisensen for spill i 1. divisjon kommende sesong. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kriserammede Bergen Hockey har mistet lisensen for spill i 1. divisjon. – Vi har vært forundret, sier forbundet.

DEL

Det melder Norges Ishockeyforbund (NIHF) i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

«Bakgrunnen for beslutningen er at de ikke tilfredsstiller de krav som Klubblisensreglementet stiller til spill i denne serien. I henhold til Klubblisensreglementet har klubben vært under Handlingsplan et år, og har ikke levert det resultat de selv har vært med på å sette som krav/mål. For klubber som er under Handlingsplan følger en rekke rapporteringsrutiner, og klubben har ikke tilfredsstilt disse kravene til rapportering. I tillegg mangler klubben revidert regnskap», skriver forbundet i sin redegjøring

Moss Hockey, som rykket ned inneværende sesong, vil få tilbud om å ta over Bergens plass.

Beslutningen kan påklages NIHFs appellutvalg innen 20. juni.

– Jeg hadde håpet vi skulle bli klare i tide med revisjonen av regnskapet. Det har ikke revisorene våre klart ennå, sier styreleder i Bergen Hockey, Benny Danielsson, i en kort kommentar til BA.

Klubben vil klage på forbundsstyrets vedtak.

– Trenger ikke revisor for se at vi nesten er konkurs

– Det er et etterslep på rapportering vi har surret med.

– Hvorfor?

– Det vil jeg egentlig ikke kommentere nærmere, men som styreleder er det mitt øverste ansvar, svarer Danielsson, før han utdyper noe:

– Revisjon koster penger, og vi hadde en aktør som var villig til å gjøre dette pro bono for oss. Men selskapet hans hadde plutselig ikke tid, og siden har vi måttet bytte selskap flere ganger. Dette med krav om reviderte regnskap er bare en byrde. Når revisorene ser regnskapet vårt, sier de jo at vi nærmest er konkurs. Det trenger vi jo ikke revisor for å se, det vet vi selv, sukker styrelederen, som synes forbundets krav overfor klubber med mindre enn fem millioner kroner i omsetning er drøyt.

– Så har vi vært et underbemannet styre denne sesongen. Etter årsmøtet nå gikk vi fra fire til ti personer i styret. Nå har vi fått på plass mye mer kompetanse. Vi har vært overarbeidet, unnskylder han.

Nå skal Bergen Hockey få på plass et revidert regnskap, og klage inn saken deres.

– Jeg tror det skal gå fint. Forbundet er ikke interessert i å sende oss langt ned i divisjonssystemet. Vi har en tøff vei å gå, men vi har en veldig bra prosess på gang. Vi har diskusjoner med en del aktører som kan gi oss en håndsrekning.

– Hva skjer dersom klagen ikke fører frem?

– Det tenker jeg ikke på. Da er vi ferdig. Eller ... Vi må i hvert fall begynne langt nede.

– Med tanke på likviditetskrisen og gjelden deres, er det kroken på døren å miste lisensen?

– Det er mulig, men det trenger vi ikke diskutere nå, svarer Danielsson.

Ikke gitt at anken fører frem

Generalsekretær i NIHF, Ottar Eide, er ikke imponert over styringen i Bergen.

– Vi laget en handlingsplan med klubben, og de skal levere i henhold til den. Det har vært en utfordring for dem. De skulle styre mot null, og gjør ikke det. Når de ikke viser det, og fortsatt ikke har et revidert regnskap å vise oss, har vi ikke noe valg. Alle kan levere inn et regnskap, men vi må forholde oss til kvalitetssikrede tall. De har fått flere utsettelser, sier han til BA.

– Vi har vært forundret over at situasjonen har blitt som den er blitt. Det er sikkert mange grunner til det, men det er veldig synd. Bergen har et stort potensial. Jeg håper de kan videreføre noe på seniornivå, men da må de drive litt annerledes enn de har gjort, kommenterer Eide.

– Dersom man kan vise frem et revisorgodkjent regnskap overfor appellutvalget, kan Bergen Hockey få lisensen tilbake?

– Det har jeg ingen mulighet til å kommentere. Utvalget vil se på et helhetsbilde. Det er ikke gitt at man får lisens selv om man leverer inn noe som ser greit ut. Bergen Hockey har ikke forholdt seg til reglementet vi har, og det er alltid bekymringsfullt.

Artikkeltags