Bergen vant hockeythriller

Jubelen sto i taket da Bergen Ishockeyklubb slo Grüner 5-4 i Badekaret.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lå under nesten hele kampen, men kom tilbake og vant 5-4!

DEL

Bergen Hockey fikk en elendig start hjemme mot Grüner, og tafatte bergensere sto å så på at gjestene gikk opp til en tidlig 2-0-ledelse. Halvveis ut i perioden jobbet Bergens seg sakte men sikkert inn i kampen, og Eduard Hartmanns flotte utligning etter 10.15 ga de rødkledde blod på tann.

– Sesongens verste

Bergen hadde initiativet i periodens sluttminutter, men østlendingene gikk til pause med en fullt fortjent ledelse.

– Sesongens verste periode, karakteriserte Bergen-trener Pål Erik Glomsaas det hele som.

Bergen-spillerne hadde tydeligvis fått høre det i pausen, og prøvde å gå i strupen på Grüner, som før kampen lå på plassen foran hjemmelaget.

Finnen Anssi Köykkä-Luopa var tidlig nære en utligning etter et fint raid, men også bortelaget yppet seg. Bergen, som har vunnet tre av de første fire kampene av sesongen, var rett og slett langt unna sitt toppnivå. Likevel var de fullt med i kampen.

To mål på 54 sekunder

Og de klarte etter hvert å få et trykk mot Grüner-målet. Men i stedet for en utligning, skulle Grüner øke ledelsen. Preben Lindvik fikk to minutter i fryseboksen etter å ha knuffet litt med østlendingene, og Grüner benyttet overtallperioden til å gå opp til 3-1. Men da tok Phillip Åman ansvar. Han gikk resolutt i angrep etter Grüners scoring og måkte pucken i krysset. 16 sekunder var det mellom scoringene.

38 Sekunder senere satte Timothee Franck inn utligningen. Mindre enn ett minutt etter at Grüner gikk opp til en tomålsledelse, var altså lagene like langt.

Blod og kok

Da kokte det virkelig i Badekaret foran 512 tilskuere. Seks minutter før slutt røk spillerne i et durabelig basketak. Det kunne se ut som om Bergen-spiller Robin Syvertsen satte køllen mot ansiktet på gjestenes Marcus Nilsson. Det endte med at alle spillerne røk i tottene på hverandre. Syvertsen ble utvist i fem minutter og fikk «liten disiplinær straff» – som betyr at han er ferdig for dagen.

Nilsson fikk to minutter, og var ute resten av kampen med en skade.

De tre minuttene i overtall benyttet gjestene til å ta ledelsen på ny.

Dermed gikk lagene til pause etter en svært begivenhetsrik periode med 4-3-ledelse til gjestene fra Oslo.

Rett i strupen

Om 2. perioden var forrykende, var Bergens start på sisteperioden like forrykende. Bergenserne gikk rett i strupen på Grüner og Eduard Hartmann kjempet inn utligningen etter ett minutt og ni sekunder. Slovakens andre mål for dagen. Nok en gang Phillip Åman nest sist på pucken.

Bergen fortsatt å gå i strupen på gjestene og jaktet kampens første ledermål. Til tross for et stort trøkk, og flere store sjanser, klarte Grüner å holde unna.

Seks minutt før slutt skulle endelig Bergen få hull på byllen. Og for en scoring!

Eduard Hartmann fikk pucken i midtsonen, satte fart og fyrte av fra langt hold. Det knallharde skuddet gikk via skulderen til keeper og rett i nettet, til ellevill jubel i Bergenshallen. Hartmanns tredje scoring.

– Jeg trodde keeper reddet, men plutselig så jeg at supporterne begynte å juble. Utrolig deilig, sier Hartmann til BA.

Grüner presset Bergen hardt i sluttminuttene, men de bergenske iskrigeren holdt ut og Bergen kunne dermed innkassere sin fjerde seier denne sesongen. Den satt langt inne, men etter en meget sterk 3. periode var seieren i boks.

Med seieren klatret Bergen forbi Grüner og opp på en 4. plass.

Søndag er det duket for en ny dramatisk kamp mellom topplaget i Bergenshallen.

Artikkeltags