Én profil ble igjen i Bergenshallen

Eduard Hartmann (til venstre) skal være spillende trener for BIK den kommende sesongen. Her diskuterer han med Preben Aune Lindvik (i midten) og Sebastian Kjos etter en trening. Laget består nå av en lokal stamme, samt østlendingene Kjos og Lindvik. Sesongstart er hjemme mot Jutul lørdag 7. oktober.

Eduard Hartmann (til venstre) skal være spillende trener for BIK den kommende sesongen. Her diskuterer han med Preben Aune Lindvik (i midten) og Sebastian Kjos etter en trening. Laget består nå av en lokal stamme, samt østlendingene Kjos og Lindvik. Sesongstart er hjemme mot Jutul lørdag 7. oktober. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Han skulle egentlig være eliteseriespiller i år. – Det hadde ikke gitt noen god følelse å dra østover nå, mener Sebastian Kjos.

DEL

23-åringen har vært med på tunge tider før. Eliteseriespillet for bunnlaget Tønsberg var ikke alltid like lystbetont, men i Bergen fikk han være med på en fest av en 2015/16-sesong.

Før katastrofen som fulgte, var det kun én tanke som var gjeldende: Han og Bergen skulle spille i eliteserien innen 2018. Nå står laget ribbet for stjernene. De har forlatt Bergen – med unntak av én mann.

Karriere på is

Kjos har blitt værende. Utenom med Eirik Mørk (27), som har vært i klubben i fem år, er han eneste østlending. Det er snart sesongstart. I 2. divisjon – der det lukter mer av publag enn av stjerner som Patrick Thoresen.

– Har du lagt karrieren på is?

– Både òg. Man blir jo eldre, og innser at det finnes et liv etter hockeyen. For alt jeg vet, knekker jeg beinet i morgen. Jeg har en jobb jeg trives i, og det er gode utdanningsmuligheter her. Det er vanskelig å flytte fra Bergen, vet du, smiler backen.

Nå må han motivere seg for en sesong på nivå tre. Det skal ikke være vanskelig, sier han.

– Det spørs hvordan du ser det. Om du bare vil legge kapittelet «Bergen» fra deg, eller om du vil være med og bygge det opp igjen. Nå er det ikke noe tull i klubben lenger. Vi vil jo hjelpe dette opp igjen. Og jeg vet at det er noe man alltid sier, men jeg har seriøst aldri trent så hardt før!

Vil savne noen

Eduard Hartmann (28) har tatt over spakene etter at mangeårig trener Pål Erik Glomsaas ikke var ønsket med videre.

– Var det rett av klubbstyret å ikke ønske de gamle trenerne og lederne med videre?

– Det er vanskelig å svare på, men jeg kan vel si det sånn: Noen av den vil vi ikke savne. Noen savner vi allerede. Det er har vært en tung prosess, og selv om vi ikke er enige i alt, går vi videre, sier Kjos.

– Jeg ser i hvert fall frem til en helt annen sesong enn vi fikk sist. Jeg har vært med på tunge ting før, men dette var noe helt spesielt. Vi hadde et utrolig sterkt lag, men så kom plutselig tapene på rekke og rad. Alt vi tenkte var «hva gjør vi galt?». Vi fant vel aldri helt ut av det...

Glomsaas er ferdig med bergenshockeyen

Tidligere trener Pål Erik Glomsaas legger skøytene på hyllen etter at han fikk beskjed om at ikke var ønsket med videre i BIK.

44-åringen varslet tidligere i sommer at han ønsket å gjøre comeback som spiller i BIK, etter at han klubbens styret ikke ønsket ham med videre som trener. Men mannen med 25 sesonger som spiller og trener i Bergenshallen var heller ikke ønsket med videre som en del av 2. divisjonslaget.

Saken fortsetter under bildet

Pål Erik Glomsaas har vært den store profilen i bergenshockeyen i flere tiår. Nå er han historie i Bergenshallen. (Arkivfoto: Eirik Hagesæter)

Pål Erik Glomsaas har vært den store profilen i bergenshockeyen i flere tiår. Nå er han historie i Bergenshallen. (Arkivfoto: Eirik Hagesæter)

– Jeg fikk en e-post fra styret i BIK, der jeg fikk beskjed om at treningstilbudet jeg hadde hatt, var opphørt, forteller Glomsaas til BA.

Han planlegger ikke å gjøre comeback i en annen klubb.

– Jeg er ferdig med hockeyen i Bergen. Det blir ikke noe mer av hockeyspill for min del nå, sier mannen, som har vært hockeyens ansikt utad i Bergen siden slutten av 1990-tallet.

Når Glomsaas legger bort skøytene for godt, betyr det mye tid til andre ting.

– Det blir det. Jeg har det veldig fint med frihelger jeg, smiler han.

Fakta

BIK sesongen 2017/18:

Spiller i 2. divisjon. Sesongåpner med dobbeltkamper mot Jutul i helgen. Lørdag kl. 16.15 og søndag samme tid.

Trenere: Eduard Hartmann (spillende hovedtrener) og Egedijus Bauba (assistenttrener).

Spillerstall: Benjamin Salte, Andreas Trones (opp fra U20-laget), Daniel Fure, Daniel Brandshaug, Eirik Mørk, Fredrik Sognnes (opp fra U20), Jørgen Fløholm, Joacim Raa, Kim-Jørgen Steinsland, Marius Klakegg (opp fra U20), Morten Solheim, Preben Lindvik, Sebastian Forberg (opp fra U20), Sebastian Johannessen (opp fra U20), Sebastian Kjos, Marek Mertel, Johan Myrmehl, Lars-Magnus Andersson (opp fra U20), Jakob Haug (opp fra U20), Jone Helle (opp fra U20), Jens Olav Rasmussen (fra Frisk Asker), Matias Mørk (fra Sparta U20).

Artikkeltags