Nå er pucken droppet i Badekaret. Dette er de som aldri svikter.

Vidar Lindvik og 163 andre supportere så BIK spille første serierunde i 2. divisjon etter degraderingen grunnet konkursen til Bergen Hockey Elite forrige sesong. De fikk se et hjemmelag som kjørte over gjestene, og som viste at sesongen kan bli en hyggelig affære, alt tatt i betraktning.

Vidar Lindvik og 163 andre supportere så BIK spille første serierunde i 2. divisjon etter degraderingen grunnet konkursen til Bergen Hockey Elite forrige sesong. De fikk se et hjemmelag som kjørte over gjestene, og som viste at sesongen kan bli en hyggelig affære, alt tatt i betraktning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BIK er nede i 2. divisjon, men da pucken ble droppet var de faste tribunesliterne i «Badekaret» på plass.

DEL

164 tilskuere så at BIK besto generalprøven – med glans.

– Jeg har tråkket i denne hallen siden Botta. Jeg klarer ikke holde meg unna, smiler Vidar Lindvik.

Det var ingen som kunne minne om legenden Bjørn Skaare lørdag, men det betyr ikke at publikum ikke gikk fornøyde hjem. Litt rusk i maskineriet, og ett hakk ned i kvalitet. Det får stå sin prøve, mener Lindvik.

– Det blir tøft, men de får prøve å rykke opp igjen, mener den trofaste BIK-supporteren.

Kjørte gjestene i senk

Etter kaoset forrige sesong, ble som kjent Bergen Ishockeyklubb Elite slått konkurs – og den gamle breddeklubben elitesatsingen sprang ut av måtte ta over stafettpinnen denne sesongen. Forbundet måtte imidlertid sende laget en divisjon ned. Jutul var motstander, og men Bergen lot ikke å gå i undervurderingsfellen. Bergenslaget, som nå med svært få unntak består av lokale spillere, gikk ivrig til verks. Selv om målet lot vente på seg gjennom hele 1. periode, virket både nivået og tenningen å være god.

Det var likevel gjestene som fikk hull på byllen først. Fem minutter ut i midtperioden satt 0-1. Jutul utnyttet et overtallsspill. BIK skred til verks uten å bli stresset, og et langvarig spillemessig overtak ble til slutt utnyttet av den eneste østlendingen i rødt på isen. Eirik Mørk har vært så lenge i Bergen at han nærmest regnes som lokal, og prikket pucken mellom beina på keeper til utligning etter 31.36 spilt.

Det satte i gang den berømte ketsjupeffekten. Spillende trener Eduard Hartmann og Morten Solheim sørget for 3-1-ledelse inn i siste pause. BIK så rett og slett solide ut.

Transportetappe

Den siste perioden ble en ren transportetappe for Bergen. Spesielt siden klubbspilleren over alle på isen, Preben Aune Lindvik, økte til 4-1 bare 16 sekunder ut i perioden. Joachim Raa brukte nøyaktig ytterligere ett minutt til å øke ledelsen enda mer.

Sluttkjørte gjester ble rett og slett rent i senk av overlegne BIK.

Kampfakta

BIK – Jutul 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)

2. divisjon ishockey menn, 1. serierunde. Bergenshallen, 164 tilskuere. Dommer: Ole-Christian Bordvik.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 25:17 Erik Lien (Sagfossen, Hougen), 1-1 31:36 Eirik Mørk (M. Mørk, Myrmehl), 2-1 37:30 Eduard Hartmann (Brandshaug, Lindvik).

3. periode: 4-1 40:16 Preben Lindvik (Hartmann), 5-1 41:16 Joachim Raa (Fløholm, Salte).

Skudd: 61-17 (19-6, 26-3, 16-8).

Utvisninger: BIK 3x2 min, Jutul 3x2 min.

Artikkeltags