Opprykkshåp for BIK: Storhamar trekker laget

BIK-sjef Bjarte Skage har egentlig ikke noen anelse om de skal opp, ned eller bli i 2. divisjon neste sesong!

BIK-sjef Bjarte Skage har egentlig ikke noen anelse om de skal opp, ned eller bli i 2. divisjon neste sesong!

Artikkelen er over 1 år gammel

Storhamar har besluttet å trekke 2.-laget sitt fra 1. divisjon. Dermed trodde mange at Bergen ville være garantert opprykk. Så enkelt er det ikke.

DEL

Bergen Ishockeyklubb (BIK) ønsker å rykke opp i 1. divisjon, men foreløpig er det bare de to lagene over dem på tabellen, Lørenskog og Haugesund, som har tilbud om plasser på nivå to. Men nå melder Storhamar YA at de vil trekke sitt lag. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at BIK får plassen.

– Det betyr ingenting nytt for Bergen. Regelverket står, og kun Lørenskog og Haugesund har i utgangspunktet rett til opprykk. Dersom vi ikke klarer å fylle 2. divisjon med flere lag enn denne sesongen (fire), vil BIK få tilbud om 3. divisjon, sier sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, som ønsker en «fyldig» 2. divisjon.

Det mest sannsynlige virker per i dag å være at BIK stiller i en forbedret 2. divisjon. Men om det blir 1.-, 2.- eller 3. divisjon i 2019/20 er foreløpig altså helt i det blå.

– Vi er avventende. Vi planlegger som om det blir 1. divisjon, men vil innrette oss dersom det blir 2. divisjon igjen. En avdeling med seks lag eller flere er jo også mye gøyere enn det som er nå, sier styreleder i BIK, Bjarte Skage.

Artikkeltags