– Det er ingen lag som er så deilig å slå som Tønsberg

Philip Åman og Robin Syversen sto bak målpoengene da BIK slo Tønsberg. Foto: Eirik Hagesæter

Philip Åman og Robin Syversen sto bak målpoengene da BIK slo Tønsberg. Foto: Eirik Hagesæter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BIK gjorde øynene til sjefen blanke da de kjempet i stykker Tønsberg. – Deiligste laget å slå, sier hattrick-helten Philip Åman.

DEL

– I dag holdt vi et slikt nivå at vi kunne ikke tape. Jeg tror aldri jeg har sett guttene ofre seg så vanvittig mye bakover. Dette er nok den sterkeste og morsomste kvelden jeg har hatt i Bergenshallen, sier BIK-trener Pål Erik Glomsaas, noe rød og blank på øyene.

Mannen som kjempet en kamp mot klokken for å bli skadefri til helgen ble selvfølgelig spilleren som senket Tønsberg. Philip Åmans scoret tre ganger, men Pål Erik Glomsaas utnevnte kollektivet Bergen Hockey til matchvinner.

LES OGSÅ: Å blø for drakten er ikke alltid nok

– Vi leverte gode matcher både mot Ringerike og Narvik, men Tønsberg er et lag av et helt annet kaliber. Når vi da leveres som vi gjør så blir jeg bare mer og mer sikker på at vi kommer til å være et lag og regne med i fremtiden. Nei, fytti. For et lag jeg har. Jeg er så stolt av dem, skryter Glomsaas.

– Også må jeg bare trekke frem disse vannbærerne våre, som vi har i tredje- og fjerdefemmeren. De gikk inn og tok imot så mange smeller, spiste pucker og ga alt.

– Deilig!

Lårskaden Philip Åman pådro seg i oppgjøret mot Comet forrige helg satt lenge, men da BIK trengte han som mest viste svensken seg fra sin beste side.

– Årets beste kamp. Dette var utrolig kult. Det er jo disse kampene man gjerne vil score i, sier Åman, som var et eneste stort glis etter kampen.

– Den deiligste seieren du har vært med på?

– Ja, det må jeg kunne si. Det er ingen lag som er så deilig å slå som Tønsberg, gliser Åman.

Tok en for laget

Det smalt betydelig mer i vantet i den andre kampen mellom BIK og Tønsberg. Allerede etter åtte minutter fikk Kanwar Singh matchstraff etter en grisetakling på Eirik Mørk.

Forholdet mellom lagene virket å være like kaldt som underlaget de spilte på, og drøyt tre minutter før kampslutt smalt det igjen. Da tok Martin Lund en for laget, og endte i en real brytekamp med Tønsbergs Fredrik Moger. Begge spillerne ble sendt i garderoben av dommerne. Men spillere, trenere og publikum jublet som besatt etter at Lund hadde sendt Moger rett i isen.

– Jeg prøvde å unngå en utvisning, men jeg måtte bare legge han i bakken for å vise at de ikke bare kan komme til Bergen og gjøre som de vil, forteller Lund.

Bergen - Tønsberg 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

1. divisjon ishockey,

Bergenshallen: 732 tilskuere.

0-1: (02.01) Henri Sandvik, 1-1: (14.24) Philip Åman (Syversen, Hartmann), 1-2: (26.24) Gustav Runbjer, 2-2: (35.57) Åman (Syversen, Lund), 3-2: (55.38) Åman (Syversen, Hartmann), 4-2: (59.52) Robin Syversen (Åman, Mertel).

Skudd: 40-30 (16-8, 12-9, 12-13)

Utvisninger: Bergen: 7 x 2. min, 1 x 5. min, 1 x 10. min. Tønsberg: 8 x 2. min, 2 x 5. min, 1 x 20. min, 1 x 10. min. 

Artikkeltags