Serielederen vil ikke rykke opp

Lyderhorn har knust all motstand i 3. divisjon denne sesongen, men vil ikke rykke opp. (Foto: Jonas Johnsen)

Lyderhorn har knust all motstand i 3. divisjon denne sesongen, men vil ikke rykke opp. (Foto: Jonas Johnsen)

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har det veldig fint med to treninger i uken og tolv kamper i sesongen.

DEL

Etter to knusende seire mot sin evige nemesis, Forus/Sandnes, suser Lyderhorn mot ligaseier i 3. divisjon. Bergenslaget vant 13-4 i Iskanten lørdag, og fulgte opp med 9-3-seier på søndag.

Skulle de ende opp som seriemestere rykker Lyderhorn direkte opp til 2. divisjon, men det har laget fra Bergen Vest lite lyst til.

– Nei, opprykk er ikke et tema. Skulle vi vinne serien, så kommer vi til å takke høflig nei til å rykke opp, fastslår spillende trener, Simen Frømyr.

– Koster for mye

Lyderhorn har lekt seg i 3. divisjon på Vestlandet denne sesongen. Det er riktignok bare fire lag med i seriespillet, men etter seks kamper har de sortkledde banket inn over ti mål i snitt per kamp.

Men selv om de ofte vinner med store sifre, har ikke spillergruppen noen problemer med å holde seg nede i divisjonene.

– Vi har det fint der vi er nå. De yngste spillerne våre er 18-19 år, og de eldste over 40. Lyderhorn skal være en klubb for alle. Og de fleste av oss har familie og full jobb, så to treninger i uken er helt perfekt, sier Frømyr.

– Et opprykk koster for mye både i kroner og øre, og ikke minst tid. Lyderhorn skal bruke pengene sine på barn, fortsetter den spillende treneren.

Kaptein Mikkel Berg-Jensen støtter opp om sjefens uttalelser.

– Jeg kan ikke snakke for hver enkelt spiller, men de fem siste årene har det vært generell enighet om at 3. divisjon er en mer enn god nok arena for oss. Jeg er ganske sikker på at stemningen er den samme nå også, sier Berg-Jensen.

Håper på et topplag

I 2. divisjon spiller for øyeblikket restene av gamle Bergen Hockey, nå Bergen Ishockeyklubb.

– Hadde det ikke vært gøy med et skikkelig lokalderby mot Bergen i 2. divisjon?

– Det hadde det sikkert, men jeg ser heller at BIK rykker opp, og etter hvert klarer å etablere seg i toppen. Bergen, som er Norges nest største by, trenger et lag i eliteserien. Det er nesten skandale at vi ikke har det, mener Berg-Jensen.

Artikkeltags