Sjette strake hjemmeseier

Her utligner BIK ved Marek Mertel.

Her utligner BIK ved Marek Mertel. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bergen Hockey leverte årsverste i to perioder mot Comet, men da sjefen svingte pisken begynte det å koke i Badekaret.

DEL

– Det var veldig dårlig i de to første periodene, og vi er nødt å finne ut av hvorfor, sier BIK-trener Pål Erik Glomsaas til BA.

«Glomsen» forteller at han måtte heve stemmenivået i pausen etter 1.- og 2. periode.

– Jeg var forbannet etter 1. periode, men det ble bare litt kjeft etter 2. periode for den var litt bedre enn den første.

Restarte

Comet ledet 2-1 før den tredje og siste perioden, men hjemmelaget entret isen med en helt annen glød og intensitet enn det som ble vist de første 40 minuttene.

– Vi bestemte oss for å bare restarte alt. Vi fikk utligningen tidlig, og derfra og ut synes jeg at det kun var ett lag på banen. Da kjørte vi Comet skikkelig, mener BIK-treneren.  

Glomsaas har tidligere sagt at BIK aldri har hatt en bedre spillertropp. Det er lett å skjønne, for da Marek Mertel, Philip Åman og Robin Syversen våknet fra dvale i siste perioden var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende.

– Heldigvis var det Marek (Mertel) som fikk pucken da den ble liggende fri forut for utligningen. Han er en seriemorder i de situasjonene der, gliser Glomsaas.

Kampfakta

1.divisjon ishockey

Bergenshallen, 575 tilskuere. Hoveddommer: Olan Espedal.

Bergen - Comet 4-2 (1-2, 0-0, 3-0)

Mål: 0-1 Christopher Paulsen (10:57), 1-1 Marek Mertel (18:48, Syversen, Kjos) 1-2 Einar Egeland (19:57), 2-2 Mertel (44:24, Hartmann, Åman), 3-2 Timotee Franck (48:08, Kjos, Syversen), 4-2 Philip Åman (50:36, Hartmann, Mertel)

Skulle ikke spilt

Mertel, som har vært ute med en kneskade siden serieåpningen, endte opp som kampens beste poengplukker med totalt tre poeng (to scoringer, én assist, journ. anm).

Morsomt er det derfor at slovaken egentlig ikke skulle vært med i helgen. Han var nemlig ikke forventet tilbake fra skade før om tre uker.

– Jeg vil spille hver eneste kamp, og har gjort alt jeg kan for å komme tilbake så fort som mulig. Jeg har fremdeles litt vondt i kneet, men så lenge jeg kan gå så kan jeg spille, gliser hardhausen.

Artikkeltags