Vant toppkampen i «Badekaret»

Martin Lund (t.v.) og Bergen Hockey avgjorde ikke før i 3. periode mot Comet, i en kamp som de burde «drept» lenge før. – Men vi har tapt slike kamper tidligere i høst, så dette var et vendepunkt for oss, sier trener Pål Erik Glomsaas.

Martin Lund (t.v.) og Bergen Hockey avgjorde ikke før i 3. periode mot Comet, i en kamp som de burde «drept» lenge før. – Men vi har tapt slike kamper tidligere i høst, så dette var et vendepunkt for oss, sier trener Pål Erik Glomsaas. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Etter den smellen vi gikk på sist søndag, er det ingenting som er deiligere enn en slik seier, jubler Pål Erik Glomsaas.

DEL

Bergen Hockey slo Comet 3-1 i toppkampen i «Badekaret» lørdag, og klatrer dermed til 3. plass i 1. divisjon.

– Delt 2. plass, men vi skulle hatt den 2. plassen alene, korrigerer trener Pål Erik Glomsaas. Han har ennå ikke klart å legge av seg sist søndags tap mot Ringerike. Det var en kamp Bergen ledet 2-0, men tapte 2-3.

– Det var det beste vi har prestert under meg som trener, og så gir vi det bort. Det var altså så tungt å svelge! Men det er ingen medisin bedre enn en ny kamp. Og når det da blir seier, i den type kamp som vi har rotet bort et par av tidligere i høst, ja da er det utrolig deilig, sier han.

Bergen Hockey har altså hatt et par kamper de har styrt, men sluppet motstanderen inn. Så også i går. De dominerte stort, ledet 2-0, men ga Comet håp og ny inspirasjon med å få 2-1 imot i 3. periode. Før Robin Olsen Syversen satte spikeren i kisten.

– Takk gud for at vi har ham, han er skapt for anledninger som dette, sier Glomsaas til BA.

830 tilskuere

– Vi har altså rotet vekk kamper som dette tidligere i sesongen. Vi gjorde det i Narvik, og ikke minst på Ringerike sist.

– At vi nå går ut og tar seieren i en slik kamp, der vi har gitt motstanderen ferten av blod, tar oss til et nytt nivå, mener Glomsaas.

Bergen Hockey, som altså er det nye navnet på elitesatsingen til BIK, er med seieren i går á poeng med Narvik på 2. plass på tabellen. Opp til ubeseirede Tønsberg er det ni poeng.

– Jeg registrerer at Comet kaller denne kampen årsbeste fra deres side. Det samme kan ikke jeg si, men det gjør ikke seieren noe mindre velsmakende. For vi har mer inne.

– Jeg synes vi er der vi skal være så langt i sesongen. Jeg er skuffet over at vi ikke scoret flere mål her, men alt i alt var dette en kanon lagseier, foran 830 tilskuere. Et slikt tall viser litt av potensialet for hockey i denne byen, sier Glomsaas.

Foruten Syversen, ble Bergens mål lørdag scoret av Philip Åman og Eduard Hartmann.

Artikkeltags