Janne Torstensrud Krohn (37) fra Fyllingsdalen i Bergen fulgte opp NM-seieren hun tok for to uker siden med sølv i Nordisk Mesterskap i Bodyfitness denne helgen. Konkurransen ble holdt i Herning i Danmark.

Dette var hennes tredje konkurranse som fitness-uttøver, og forventningene i forkant var lave.

– Jeg forventet ingenting. For meg var dette en bonusrunde, og jeg har nok ikke landet helt ennå, sier en fornøyd sølv-vinner til BA.no.

Medaljen gjør at tobarnsmoren nå er kvalifisert for VM i Budapest i desember.

TO TØFFE UKER

Janne deltok i klassen BodyFitness Master, som er klassen for dem over 35 år. I NM vant hun både denne klassen, og klassen -163 centimeter, og var dermed kvalifisert for begge klassene.

– Jeg kunne bare delta i en av dem, og jeg valgte masterklassen etter å ha snakket litt med forbundet om det, sier hun.

37-åringen hadde som sagt ingen forventninger i forkant av nordisk mesterskap, noe hun heller ikke hadde da hun var NM-debutant for to uker siden. Derfor ble de to siste ukene tøffe.

– Jeg forventet jo ikke å kvalifisere meg til Nordisk, og var derfor ikke forberedt på at jeg måtte fortsette på dietten. I forkant av NM gikk det fint, men å måtte sette alt på vent de siste to ukene har vært tøft, sier hun.

MYE NERVER

Janne forteller at det var mye nerver like før hun skulle på scenen i Herning.

– Konkurransen var nok tøffere enn i NM. Det var topp tre fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og også noen fra Færøyene som var kvalifisert, og mange av dem har deltatt mange ganger før. Jeg slet litt med å se meg selv objektivt før jeg gikk på scenen, og følte meg plutselig litt svak og liten, forteller hun.

Det viste seg til slutt at det hadde hun ingen grunn til. Den eneste som gjorde det bedre enn bergenseren var Anniken Frøyslid fra Oslo.

– Hun kom på andreplass bak meg i NM, og hun var i kanonform i helgen. Det var tydelig at hun ikke hadde ligget på latsiden siden NM. Hun er også en veldig grei jente som jeg har blitt godt kjent med.

STOLT EKTEMANN

Den kanskje viktigste støttespilleren for Janne har vært mannen Petter Krohn. Han var på plass i Herning lørdag.

– Det er jo en litt ny verden dette her, og hun har virkelig fått en rakettstart. Jeg er veldig stolt av det hun har fått til, sier han.

– Hvordan er det å være gift med en person som driver med denne idretten?

– Det er veldig greit egentlig. Jeg har en jobb som gjør at jeg kan tilpasse en del, og uten det hadde det nok ikke gått.

– STØTTER HENNE UANSETT

Petter Krohn sier at han er spent med tanke på fremtiden. Sølvet i Nordisk gjør at Janne er kvalifisert til VM i Budapest i desember, men hun har ikke helt bestemt seg for om hun vil reise.

En av grunnene er at hun i så fall må gå åtte nye uker på diett. Ektemannen sier det får bli opp til henne selv.

– Hvis hun ønsker det, støtter jeg henne. Jeg blir litt som et omreisende pakkesel, sier han spøkefullt.

Han forteller at han selv blir inspirert av konen til å drive med trening.

– Hennes livsstil har hjulpet meg til å spise renere og sunnere også. Det fører til at jeg spiser mer enn jeg gjorde før, men samtidig trener jeg også mer, sier han.

– Er hun veldig disiplinert?

Ja. Hun har en jernvilje som er imponerende. Når det gjelder mat og trening, er hun nok en perfeksjonist.

REN MAT OG INTENSIV TRENING

Janne sier hun trener seks dager i uken, men det er ikke så mange timer det er snakk om.

– Totalt trener jeg rundt 7-8 timer per uke, som kanskje er mye mindre enn folk tror. Når jeg er på trening, trener jeg veldig intensivt, og det går i ett hele tiden.

Når det gjelder kostholdet, er det ren mat som gjelder.

– Jeg spiser mye kylling, fisk, og egg. I tillegg spiser jeg en del ris, poteter, masse grønnsaker og masse bær.

– Hva vil du gjøre i tiden fremover?

– Jeg har veldig lyst til å prøve meg mer utenlands, men om jeg skal til VM i desember har jeg ikke bestemt meg for. Så bra som det har gått til nå, kan jeg nesten ikke la være, sier hun.