Gå til sidens hovedinnhold

Jon Tvedt til topps

Artikkelen er over 14 år gammel

Til tross for skader, var Jon Tvedt best blant herrene i eliteklassen.

Ikke overraskende var det Stoltzekleivens lenge ubestridte mester Jon Tvedt som nådde toppen først i dag. Han løp over målstreken som førstemann blant herrene i eliteklassen, med tiden 8.19.

Dette resultatet ligger bare sekunder under rekorden for løpet, som han selv satt i 1995, på 08.13.

Under dagens løp kom Øystein Sylta på andreplass, med tiden 8.35, mens Joel Dyrhovden kom på tredjeplass, med tiden 8.46.

I kvinneklassen kom Helene Pemmer på førstelass med tiden 11.14, mens Camilla Grieg og Therese Sjursen kom inn på henholdsvis 11.34 og 11.37.

Mange har ligget i hardtrening i lange tider for å klare Bergens største styrkeprøve, "Stoltzekleiven opp".

Både profesjonelle idrettsutøvere og mosjonister ønsker å utfordre kreftene og melkesyren opp de 722 trappetrinnene, og i år har påmeldingen og interessen rundt løpet vært rekordsstor.

ELITESTART: Eliteklassen startet klokken 1345, med toppidrettsutøvere som Raphael Poirée, Øystein Sylta, Andrine Flemmen, Øystein "Pølsa" Pettersen og Jon Tvedt.

I kvinneklassen seiler langrennsløper Therese Johaug opp som favoritt, ettersom Kirsten Melkevik Otterbu og fjorårsvinner Anita Håkenstad Evertsen står over styrkeprøven i år .

For at alle deltakerne skal få god nok plass i løypen, ble de første sendt ut klokken 0900. Deretter fortsatte starten med intervallgrupper fra 0930.

BAs egen trimgruppe, som avisen har fulgt opptreningen til i flere uker, vil starte ca. klokken 1500. Ellers varer løpet helt frem til klokken 1800.

SOLID REKORD: Leder for ski, friidrett og orientering i arrangør-klubben Varegg, Owen Westergård, forteller at oppdaterte påmeldingslister viser 2980 løpere.

- Dette er solid rekord. I fjor var det ca. 2600, sier Westergård.

2100 påmeldte stod på den opprinnelige listen. I tillegg har noen hundre kommet til de siste ukene. Westergård forteller om topp stemning i løypen i dag, med hundrevis av tilskuere i Fjellveien og i målområdet.

- Ting går perfekt sålangt og folk er i veldig godt humør. Vi har fint vær og fin lufttemperatur, internett fungerer, og speakeren vår skaper veldig god stemning, sier en entusiastisk Westergård.

Har dere hatt noen skader?

- Ikke som jeg vet foreløpig. Folk er fornuftige stort sett, og kjenner sine begrensninger, sier han.

BA.no kommer med mer.