Styret i Norges idrettsforbund skal ha en ungdomsrepresentant under 26 år, og til dette vervet har Hordaland idrettskrets foreslått Sara Stokken Rott. Hun var kandidat til ildsjelprisen på Idrettsgallaen i 2016, og har siden ung alder vist seg som et leder-talent i Kalandseid IL, der hun har gjort mye for barn og unge.

– Dette er en sjanse for meg til å gjøre erfaringer høyere opp i systemet, sier Rott til BA. Og hun vil ikke vegre seg for å gå inn i et styre som har fått massiv kritikk de siste årene, for hemmelighold og pengebruk.

– Nei, jeg ville brukt mine verdier til å vise at idrettsledelse er noe annet enn det som har kommet frem i media de siste årene. Jeg kunne vært med på å endre ting, sier hun til BA.

Fått flere priser allerede

Sara Stokken Rott var nominert til prisen som Årets ildsjel ved Idrettsgallaen i 2016. Den prisen fikk hun ikke, men allerede i 2012 fikk hun Fana kulturkontor sin ungdomspris, og i 2017 fikk hun pris fra Bergen kommune som årets unge idrettsleder.

 

Nå studerer hun samfunns- og idrettsvitenskap ved NTNU i Trondheim, noe som skal munne ut i en bachelorgrad om halvannet år.

– Det gjør jo vondt i hjertet å være borte fra Bergen, men jeg jublet faktisk da jeg oppdaget dette studiet, sier hun på telefon fra trønderhovedstaden. For Rott vil gjøre karriere av sin lidenskap for idrett.

– De trenger et løft

– Ja, jeg ble som sagt veldig glad da jeg begynte å innse at jeg kunne ta mitt engasjement for idretten ett steg videre. Og hvis jeg nå kunne bli en del av styret i NIF er det enda et steg, sier den ambisiøse 21-åringen.

– Det ville gitt meg erfaring, så det er jo noe jeg selv ønsker. Men jeg mener som sagt også jeg kunne bidratt til forandring i NIF-ledelsen. De trenger et løft, og det vil jeg gjerne bidra til. Men jeg er jo ikke den eneste kandidaten som er foreslått, ler hun.

– Hun er selvsagt en av flere som nå er blitt spilt inntil valgkomiteen fra ulike steder i landet. Men det er vel ikke dette vervet det er aller mest rift om, og vi mener Sara er en ypperlig kandidat. Hun har jobbet godt i mange år allerede, og er veldig fremoverlent som type, sier styreleder i Hordaland idrettskrets, Helge Johnsen, til BA.

Taus om Tom Tvedt

Hordaland mister et styremedlem i NIF-styret når Oddvar Jensen fra Askøy går ut, men kan altså få inn et «friskt pust» fra Kalandseid.

Da BA tidligere i høst kunne avsløre at Jensen takker nei til gjenvalg i norsk idretts øverste styre, flagget han sin støtte til den omstridte idrettspresidenten Tom Tvedt. Men Hordaland idrettskrets har ikke, som en del andre kretser gjorde før fristen for innspill gikk ut mandag, spilt inn noe for valgkomiteen om presidentvalget. Sven Mollekleiv blir en av potensielt flere motkandidater til Tvedt på idrettstinget på Lillehammer i mai.

– Nei, vi har ikke gitt noen innspill til valgkomiteen om ledervervet, hverken i den ene eller andre retningen, sier Helge Johnsen.