Gå til sidens hovedinnhold

Talentfulle tvillinger

Artikkelen er over 5 år gammel

Ingrid og Marte Skodvin Mjåtvedt (15) har en boksesekk hjemme i stuen, og drømmer om å bli blant verdens beste i karate.

Tvillingsøstrene Ingrid og Marte Skodvin Mjåtvedt har vært på det norske landslaget i et års tid, og har flere medaljer fra både EM og NM tidligere.

– Vi trener fem-seks ganger i uka med klubben, også trener vi tre ganger i uka på toppidrettslinjen på skolen, forteller søstrene som representerer Bjørgvin Karateklubb.

Begge begynte med karate da de var åtte år. Deres far har tidligere drevet med karate, mens deres mor fremdeles er aktiv innenfor sporten. Dermed blir det litt trening hjemme også, skal vi tro tvillingsøstrene.

Boksesekk i stua

– Vi har en boksesekk i stuen, så vi slår på den og på hverandre. Det blir ikke ordentlig trening, men vi går rundt og slår på ting. Vi slår på det meste, ler de to tvillingene, som begge har høye ambisjoner innenfor idretten:

– Egentlig har jeg lyst til å å bli verdensmester. Jeg ble jo europamester i fjor og i år i kumite, sier Ingrid.

– Jeg vil først blir europamester i kata. I VM fikk jeg 6. plass, og har lyst til å gjøre det bedre neste gang. Forhåpentligvis blir det medalje. Jeg har lyst til å bli en av verdens beste, sier Marte.

Og i så måte kan det være en fordel å ha en tvillingsøster som også satser innenfor sporten. For både Ingrid og Marte tror de blir bedre av hverandre.

– Vi pusher hverandre hele tiden og har lyst til å bli bedre. Hvis vi ser at den andre blir kjappere, prøver vi å bli enda kjappere selv, sier de to.

153 utøvere på JKA cup

Søndag ble sesongens første karatestevne innenfor stilarten Shotokan arrangert i Åsanehallen. 153 utøvere fra 7 til 18 år deltok på stevnet.

– Det har blitt jevnt over litt flere som driver med karate innenfor vår stilart de siste årene. Hovedvekten er unge utøvere, men det er tilsig også av voksne, forklarer Marte Knag Fylkesnes, styreleder hos arrangørklubben Arna Karateklubb.

Dette var det andre stevnet Torbjørn Spord (8) og David Steinsland-Hauge (9) deltar på.

– Det er veldig gøy. Vi får konkurrere mot forskjellige personer, og vi vet ikke hvor gode de er, sier de to.

Ikke fullkontakt

På stevnet ble det konkurrert i øvelsene kata og kumite. Kata består av teknikker og bevegelser som er satt sammen for å simulere en kampsituasjon. Kumite er kampdelen innenfor karate, og alle skal ha såpass bra kontroll at de stopper slaget idet man berører motstanderen.

– Kontroll er utrolig viktig i karate. Det er generelt lite skader i vår sport. Kommer man for hardt inn og ikke har kontroll, risikerer man å ikke få poeng, sier Fylkesnes.

Akkurat dette har Steinsland-Hauge, Spord og ti år gamle Liana Babra allerede lært seg.

– Vi kan ikke slå hardt, og vi må alltid gjøre slag og spark som det finnes en blokk til, poengterer de.

Kommentarer til denne saken