Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli vraket som kaptein

Artikkelen er over 10 år gammel

– Ikke så «big deal», hevder Erik Mjelde (27).

Foran fjorårsesongen tok Rune Skarsfjord kapteinsbindet fra Håkon Opdal og tildelte det Erik Mjelde.

  • Sport

Ved inngangen til årets sesongoppkjøring signaliserer Brann-treneren et mulig skifte. Skarsfjord vil nemlig ikke frede Mjelde i kapteinsrollen.

På spørsmål fra BA om Mjelde fortsetter som kaptein svarer Skarsfjord dette:

– Nei, hvem som blir kaptein er ikke bestemt. Det er ingen som får livstidskontrakt på det.

Hvem mener du skal bli årets Brann-kaptein? Si din mening i kommentarfeltet.

– IKKE VIKTIG FOR MEG

Da det ni dager før seriestart i fjor ble offentlig kjent at Mjelde fikk det prestisjefulle vervet, beskrev hovedpersonen det som ”en guttedrøm”. Et knapt år senere hevder Espeland-karen at han har et avslappet forhold til om han får bære kapteinsbindet eller ikke.

– Det tenker jeg ikke på i hele tatt. Jeg bruker ikke energi på det. Det er ikke viktig for meg, bedyrer Erik Mjelde overfor BA.

– Jeg har vært der og vet hvordan det er. Om han (Skarsfjord) vil ha meg og mener jeg gjorde en god jobb, så er det gledelig. Men det er ikke så «big deal» for meg, fortsetter fjorårskapteinen.

TREDEMØLLE I FERIEN

Brann-spillerne sparket i gang 2012-oppkjøringen i går, etter å ha hatt ferie siden begynnelsen av desember. Mjelde garanterer fansen at motivasjonen for å gå i gang med et nytt hardkjør er tilstede.

– Ja, det vil jeg si. Sulten kom på slutten av ferien. Men siden vi ikke avsluttet sesongen før 27. november ble ferien kortere enn vanlig. Vi trengte denne friperioden, sier Mjelde, slank og fin som før alle pinnekjøttmiddagene.

Suksessoppskriften? Mange økter på tredemøllen.

– Jeg har ikke vært på noen spesielle turer i ferien. Har stått på løpebåndet på SATS. Det er viktig å ha et godt grunnlag for januar, for ting skjer i rask rekkefølge fremover nå, sier Mjelde.

SER FREM TIL TYRKIA

Er det hardt å motivere seg for en ny oppkjøringsperiode?

– Å gå inn i en oppkjøring er alltid hardt. Man må bare godta det og putte seg selv inn i en boble. Treningsleiren i Tyrkia er en stor motivasjon. Da kommer vi på gress og blir litt som smågutter, smiler Mjelde.

Brann reiser på en to ukers treningsleir i tyrkiske Side 21. januar. Denne helgen reiser spillere og trenerapparat med familier til kick off-samling på Geilo. Neste helg spiller Brann såkalt Vestlandsmesterskap i Vestlandshallen, med nyopprykkede Sandnes Ulf som første motstander fredag.

Hvem bør blir Branns kaptein i 2012-sesongen og hvorfor? Si din mening i kommentarfeltet.