Lørdag gikk den årlige strongman-konkurransen «Hordalands sterkeste mann» av stabelen på et industriområde på Midtun.

Gjennom fem ulike øvelser, som blant annet består av å trekke en lastebil på tolv tonn og løfte steiner på 180 kilo, ble den sterkeste mannen i fylket kåret.

TIDLIGERE VM-VINNER VANT

Vinneren ble Vidar Daae Vikøyr fra Askøy. Den enorme styrkeprøven til tross – Idretts-Bergen står ikke i kø for å hylle ham.

Sakens kjerne er nemlig den at strongman står utenfor Norges idrettsforbund og kontrollvirksomheten til Antidoping Norge.

–Det de driver med er imponerende, men det er så dumt at de velger å stå utenfor. Nå følger de sikkert bare den formen som strongman har internasjonalt, men jeg skulle virkelig ønske at vi fikk eliminert den dumme mistanken som blir hengende over dem, sier Roger Gjelsvik fra Olympiatoppen på Vestlandet.

– ALLE VIL HA SYKE LØFT

Det er også «Hordaland sterkeste mann» Vidar Daae Vikøyr enig i.

–Jeg synes at det er synd at vi ikke blir testet. Det er så utrolig mange som er rene i denne sporten. Selvfølgelig ser du at ikke alle i de tyngste klassene internasjonalt er rene, men i de lette vektene er det noen annet. Jeg vil anta at 80 prosent er rene, sier Daae Vikøyr til BA.

Han understreker at han er – og alltid har vært – ren. I 2012 ble han verdensmester i strongman. Der fikk han fort konstatert at det er enkelte utøvere som har et mer liberalt forhold til doping enn andre.

–Så lenge det er folk som doper seg, skjønner jeg at vi ikke kan bli akseptert av idretten. Du har i dag VM som er innunder et forbund hvor utøverne testes, men publikum vil se syke løft og nye rekorder, og det får de ikke da, konstaterer han.