Kanskje kommer kongen

Artikkelen er over 14 år gammel

Fotballgale bergensere kan få en skikkelig godbit å se frem til i høst. Da kommer muligens selveste Maradona til Bergen.

DEL

I høst skal den aldrende argentinske fotballstjernen spille oppvisningskamp i Oslo. Nå jobbes det også med å få Maradona til Bergen.

OPPVISNINGSKAMP

Det er nordmannen Terje Liverød som sammen med et eventbyrå nå spikrer de siste detaljene i Maradonas besøk til Norge, skriver VG.

Maradona skal etter planen spille oppvisningskamp sammen med tidligere stjerner fra det argentinske landslaget.

Kampene i Oslo, Stockholm og København skal allerede være så godt som klare, og nå blir det muligens en kamp i Bergen også. Selv om Maradona har vært mest kjent for sine utenomsportslige aktiviteter de siste årene, er Liverød sikker på at fotballikonet dukker opp i Norge

- Han kommer. Det står også i kontrakten. Vi kan selvsagt ikke gardere oss mot sykdom eller ekstraordinære ting, men det er ikke interessant uten ham heller, sier Liverød. Og legger til:

- Det kan også bli aktuelt med en kamp i Bergen utenfor programmet.

FLERE STJERNER

Men det er ikke bare Maradona som kommer til Norge. Også spissen Claudio Caniggia og keeperen Sergio Goycoechea, som begge var sentrale for Argentina i 1990-VM, kommer trolig også.

På det norske laget har blant annet Vålerenga-trenerene Kjetil Rekdal og Lars Bohinen fått spørsmål om å delta, skriver VG.

Diego Armando Maradona har nå rukket å bli 45 år, men er fremdeles ufattelig populær i hjemlandet Argentina. Hans to mest berømte mål kom trolig i kvartfinalen mot England i VM i 1986. Soloraidet som ga 1-0 til Argentina har senere blitt kåret til tidenes VM-scoring, mens 2-0 målet et av de mest omdiskuterte målene i historien siden Maradona brukte "Guds hånd" til å overliste Peter Shilton.

Maradona ledet Argentina til VM-triumf det samme året.

Artikkeltags