Kappgang er kjedelig

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Bare syv uker at hun fødte lille Sebastian, er Kjersti Tysse Plätzer i gang med treningen igjen. Det synes ikke Kiara (8) noe om.

DEL

– Uff. Det er så kjedelig med kappgang, sier Kjersti Tysse Plätzers datter Kiara.

– Hvorfor kan hun ikke heller løpe i stedet? Ja, da slipper nå hun i alle fall å bli disket hele tiden, fortsetter hun på sin barnlige måte.

– GLEDER MEG SINNSYKT

Heller ikke lille Sebastian er veldig entusiastisk. Han er trett og gjesper kontinuerlig mens mamma snakker om sitt snarlige comeback på idrettsbanen. Bare syv uker er gått siden han kom til verden.

Den manglende entusiasmen fra barna stanser likevel ikke den norske kappgang-dronningen. Mandag begynner hun å trene igjen. Treningen skal etter planen krones med OL-suksess i 2008, seks år etter sølvet i Sydney.

– Jeg gleder meg sinnssykt til å begynne å trene igjen. Jeg skal ikke være fullt i gang før i oktober, men begynner så smått allerede mandag.

– Jeg har funnet ut at jeg blir en bedre mor av å trene. Det gir meg mer overskudd, og gjør at jeg takler alle våkenettene bedre, sier Kjersti til BA.

GODT MED PAUSE

Kjersti Tysse Plätzer er rukket å bli 33 år gammel, men har fortsatt store ambisjoner på idrettsarenaen. At hun nettopp har født sitt andre barn tror ikke hun vil virke negativt på karrieren, snarere tvert imot.

– Det var så bra for meg å få en pause nå. Jeg får bygget opp sulten min igjen, sier Tysse Plätzer, som også mener det er viktig for henne som idrettsutøver å ha annet enn kappgangen å tenke på.

– Mine to barn, og Stephans hjerneblødning i 2001, har fått meg til å innse at idrett ikke lenger er det viktigste.

Artikkeltags