– Det gjør vondt i kroppen, men det er så deilig!

Raymond Gaassand Straume jubler etter å ha slått tyske Steffen Lueer i kvartfinalen i EM i kickboksing i Slovenia i klassen -75 kg fullkontakt.

Raymond Gaassand Straume jubler etter å ha slått tyske Steffen Lueer i kvartfinalen i EM i kickboksing i Slovenia i klassen -75 kg fullkontakt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Raymond Gaassand Straume (27) øyner en mulighet til å endelig lykkes for fullt i et mesterskap.

DEL

Fana-kickbokseren gikk onsdag kveld videre til semifinalen i EM. Straume har en bronse fra 2014 å vise til, men har stort sett hatt «stang ut», som han selv sier, i de store mesterskapene.

Nå spiller både kropp og hode på lag. Selv om kvartfinalen var svært jevn, og seieren kom med splittede dommere, er Straume nå en gullfavoritt.

– Jeg mener det selv, hvert fall, humrer han overfor BA.

Straume har grunn til å ha høy selvtillit, også. Han leder verdenscupen sammenlagt i år.

Blåmerker og smerte

– Men selvfølgelig, det er ikke alle som prioriterer den like hardt. Det er noe eget med mesterskap, om det er EM eller VM. Folk er mer i spisset form. Han jeg møtte i dag, har jeg møtt tidligere i år også. Jeg merket at det var en annen Steffen Lueer nå. Han var bedre. Men det var annen Raymond, også, så det gikk!

Han er nettopp ferdig med en behandling når han snakker med BA. Kroppen merker hardkjøret godt, og i morgen venter en semifinale mot bulgarske Tsvetozar Kuchukov.

– Jeg kjenner kroppen er tung! Men vi er halvveis. Det gjelder å stå helt ut nå. Dette kjennes virkelig godt. Jeg har hatt stang ut i mesterskap tidligere. Det er godt å få brutt barrieren det er å komme videre, sier han.

Tre lokale ute

Kuchukov har han møtt tidligere. Det endte med tap, men Straume har blitt bedre siden det. Og han har gjort hjemmeleksen ...

– Jeg møtte han for halvannet år siden. Det var frontspark han hentet en del poeng med. Han hadde sin kamp etter meg, så jeg fulgte med på ham. Det var mye frontspark nå også, så jeg skal være forberedt, sier Nesttun-gutten.

Straume er den eneste lokale utøveren som er med videre i EM. Bergen Kickboksingklubb hadde Milad Henriksen, Milton Gallaretta og Johan Hjelmervik i mesterskapet, men alle har nå røket ut.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken