– En stor opptur, og en solid nedtur

To av kickbokserne fra Bergen Kickboxing Klubb, Milad Henriksen og Johan Hjelmvervik, på plass i VM i Budapest i Ungarn.

To av kickbokserne fra Bergen Kickboxing Klubb, Milad Henriksen og Johan Hjelmvervik, på plass i VM i Budapest i Ungarn. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

VM i kickboksing byr på et bredt følelsesregister for bergenserne i Budapest.

DEL

Bergen Kickboxing Klubb (BKK) har med fire utøvere til Ungarn i disse dager. Fana Kickboxing Klubb (FKK) stiller med fem utøvere. Det har vært varierte dager for utøvere, støtteapparat og familie på plass i Budapest.

To tap og ett forfall

Fanas Tord Skarpsno, Olina-Karin Fossdal, Christine Hagatun, Mariell Gaassand Straume og Raymond Gaassand Straume har hatt ulike skjebner så langt.

Mariell Straume vant 3-0 i sin første kamp, men fikk en skade i foten. Hun måtte derfor melde forfall, og er ferdig i VM.

Tord Skarpsno og Raymond Straume tapte sine innledende kamper på mandag, og er også ute.

«VM-debuten innebærer en test mot de beste i verden, og erfaringen tar han med seg videre i utviklingen sin», melder Fana på sine hjemmesider om Skarpsnos 0-3-tap.

Raymond Straume tapte knepent mot en bosnisk motstander.

Norges kickboxingforbund tok ut fem seniorer fra Fana Kickboxing Klubb til i Budapest. De forberedte seg på Olympiatoppen i Oslo. Fra venstre: Tord Skarpsno, Olina Karin Fossdal, Christine Hagatun, Mariell Gaassand Straume, Raymond Gaassand Straume.

Norges kickboxingforbund tok ut fem seniorer fra Fana Kickboxing Klubb til i Budapest. De forberedte seg på Olympiatoppen i Oslo. Fra venstre: Tord Skarpsno, Olina Karin Fossdal, Christine Hagatun, Mariell Gaassand Straume, Raymond Gaassand Straume. Foto:

Medalje til Fana

Da gjensto kun Christine Hagatun og Olina-Karin Fossdal. Hagatun møtte russiske Iulia Tagiltseva i kvartfinalen, men måtte der gi tapt.

– Christine er så klart preget av tapet i kvartfinalen, men gleden vil komme når hun innser at sesongens hovedmål var å kvalifisere seg til VM. Hun avanserte også til kvartfinale i kamp mot de beste utøverne i sin klasse i verden. Christine kan tross alt se tilbake på en super sesong der hun har vært på pallen i tre av fire world cup-stevner, sier trener Morten Saksvik i en pressemelding.

Fossdal har derimot sikret seg medalje. Hun slo russiske Irinia Mamai i kicklight -60 kg.

– Olina-Karin gjør en fantastisk prestasjon, og er klar for semifinale i sin mesterskapsdebut. Torsdag møter hun polske Paulina Jarzmik, sier trener Felipe Valdes i en pressemelding.

Første medalje til Bergen KK

Allerede mandag sikret BKKs Milad Henriksen Norges aller første medalje. Han slo Mexicos representant søndag før han ble for sterk for Chile mandag i pointfighting -63 kg.

I semifinalen torsdag møter Henriksen ingen ringere enn hjemmebanegutten Richard Veres – fem ganger verdensmester.

– Milad har lenge vært et stort talent, men aldri fått det helt til – før nå i høst. I oktober klatret han for første gang opp på pallen i en internasjonal konkurranse når han hentet hjem bronse i Bristol Open, opplyser nestleder i BKK, Eirik Gundersen, som er i Ungarn med utøverne sine.

Hardtslående politimann!

Også poinfighteren Johan Hjelmervik (-69 kg) slo Chile mandag.

– Også Johan har slitt med å komme seg videre fra innledende kamper før nå. Derfor er vi svært spente før kvartfinalen mot Tyrkia, sier Gundersen.

Politimannen Rodrigue Nzoyibuka, som BA har skrevet om tidligere, blant annet da han ga bort pokalen sin til en gutt, klarte også å komme seg gjennom den skjebnesvangre innledningskampen i K-1, -86 kg.

– Han slo Kosovo i en kamp har god styring og kontroll. Til tross for en del smeller begge veier, kom Rodrigue seg gjennom kampen uten skader, melder Gundersen.

 Men i kvartfinalen torsdag ble det stopp for politimannen.

Nedturen ...

Regjerende WAKO PRO Nordisk mester, Milton Galarreta, gikk sin første tittelkamp siden Bergen Fight Night i september. Det gikk dessverre ikke bra for BKK-utøveren fra Bolivia, som ble «dratt» til Bergen og Norge av kjærligheten. Der ble en kasakhstansk utøver for sterk onsdag kveld.

– Det var dagens nedtur. Milton gjør en grei kamp, men finner ikke helt ut av sin lange motstander.
Det ble 0–3 tap. Selv om det er en mager trøst for Milton akkurat nå, kan han se tilbake på mange gode resultater gjennom mange år, forteller Gundersen til BA.

Oppturen!

Men en opptur kom også på onsdag. Johan Hjelmervik grep muligheten med begge hender og avanserte til semifinalen etter knappest mulig seier over Tyrkia. Dermed har også Johan sikret seg VM-medalje.

– Det er vel fortjent etter målrettet trening over mange år. Vi er kjempeglade, jubler BKK-nestlederen.

I semifinalen torsdag kveld ble dessverre engelske Elijah Everill, som er flere ganger verdensmester, for sterk for Hjelmervik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken