Politmannen lover revansje i ringen

Rodrigue Nzoyibuka (til høyre) og Mehmet Kaya går i ringen i Bergen lørdag kveld.

Rodrigue Nzoyibuka (til høyre) og Mehmet Kaya går i ringen i Bergen lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– I ett år har den kampen plaget meg. Nå skal jeg endelig få revansje, sier Rodrigue Nzoyibuka.

DEL

Kickbokseren fra Bergen, som bare kalles lovens lange arm på grunn av sin jobb som politimann, er hovedattraksjonen når Bergen kickboksing inviterer til «Fight Night» lørdag kveld.

Kampsportgallaen arrangeres for tredje år på rad, og har rukket å bli en god bergensk tradisjon.

Alt i alt kan skuelystne bergensere for med seg åtte proffkamper i den provisoriske ringen i andre etasje av hotell Scandic Bergen City.

Bokser uten hjelm

Sist i ringen er Rodrigue Nzoyibuka og hans svenske motstander Mehmet Kaya. Det er en ønskereprise fra fjorårets versjon av kampsportgallen i Bergen. Da vant svensken på poeng etter en intens kamp.

– Fjorårets kamp har plagd meg i et helt år. Jeg er veldig takknemlig for at han har sagt ja til å stille i år igjen, sier Nzoyibuka til BA etter fredagens innveiing.

Kampen er en såkalt K1-kamp kickboksingens øverste vektklassen. Det er en proffkamp, så det brukes ikke hjelm og med mindre vi får en «knockout», går kampen over fem runder. I potten ligger det nordiske tittelbeltet som Kaya erobret i fjor.

– Vi skal skape et godt show i Bergen. For det beltet skal jeg ta, sier bergenseren bestemt.

Fjorårets kamp ble med andre ord en gedigen skuffelse, med tap foran hjemmepublikumet.

– Det som har irritert meg mest er ikke det at han vant, men det at jeg ikke fikk ut det jeg har inne. Jeg kan så mye bedre, sier Nzoyibuka.

– Må holde hodet kaldt

Med et feststemt hjemmepublikum og familie og venner på de fremste seteradene, er det ingen tvil om at motivasjonen ikke blir noe problem.

– Det er en fordel å være på hjemmebane. Det gir et ekstra «kick». Du har lyst til å levere litt ekstra. Men samtidig er det viktig å holde hodet kaldt. Vi driver med fullkontakt, og hvis du mister hodet litt, kan det ødelegge hele kampen. Det går veldig fort, forklarer han.

I alt er det altså åtte proffkamper i løpet av lørdagskvelden. Fire av kampene er tittelkamper.

Nzoyibuka er ikke den eneste som skal kjempe om belter på hjemmebane. Den bergenske bolivianeren Milton Galarreta møter svenske Amine Boufaranne i såkalt «Low-Kick».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken