– Jeg har hatt en søknad om avtredelse inne i snart 20 år. Nå er den innvilget!

Etter 30 år som leder for Bergen Kickboksingklubb går Steinar Trones av.

Etter 30 år som leder for Bergen Kickboksingklubb går Steinar Trones av. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En hedersmann ga seg, en annen må i tenkeboksen og to bergensere fikk en deilig revansje. Det var tre norgesmesterskap i Bergen og på Sotra i helgen!

DEL

I helgen ble det avholdet hele tre Norgesmesterskap i byen vår. I Haukelandshallen var det junior-NM i fekting, i Sotra Arena var det NM i luftpistol og luftgevær og på Scandic Flesland var det NM i kickboksing.

NM i kickboksing ble en merkelig affære for Steinar Trones. Det var nemlig Trones' siste mesterskap som leder i arrangørklubben Bergen Kickboksingklubb. Etter 30 år går han av.

– Jeg har hatt en søknad om avtredelse inne i snart 20 år. Nå er den innvilget, humrer Trones.

79-åringen var én av drivkreftene da klubben ble stiftet tilbake i 1988, og har hatt vervet som klubbleder helt siden den gang.

– Det har vært en fenomenal reise. Vi har fostret opp landslagsutøvere, norgesmestere, nordiske mestere, europamestere og verdensmestere. På et tidspunkt besto jo nesten hele det norske landslaget av utøvere fra Bergen Kickboksingklubb, og så fikk én og annen østlending lov å være med, minnes Trones og ler.

Vant fighten: På Scandic Flesland ble Tord Skarpsno (bildet) fra Fana kickboksingklubb ble norgesmester i kampsportgrenen K1. I en heftig kamp i 71-kilosklassen slo han Marius Sjursæter fra Bergen Kickboksingklubb.

Vant fighten: På Scandic Flesland ble Tord Skarpsno (bildet) fra Fana kickboksingklubb ble norgesmester i kampsportgrenen K1. I en heftig kamp i 71-kilosklassen slo han Marius Sjursæter fra Bergen Kickboksingklubb. Foto:

Kampsportguruen ble selvfølgelig gjort stas på i helgen. Han ble kalt opp i bokseringen, hvor han fikk en velfortjent hyllest for lang og tro tjeneste til kickboksing-miljøet.

– Utøvere vil gjerne opp og frem, men uten personer som Steinar rundt seg er ikke det mulig. Måten han har bidratt og gitt av seg selv for å hjelpe andre er beundringsverdig. Det er personer som Steinar som sørger for at frivilligheten i norsk idrett ikke går under, sier Eirik Gundersen, som tar over stafettpinnen som klubbleder.

Forbundet vil ha mer

I Sotra Arena hadde 300 skyttere fra hele landet samlet seg til helgens NM i luftgevær og luftpistol.

For stevneleder Geir Magne Rolland har tiden frem mot mesterskapet vært stressende. Lite søvn og hektiske forberedelser har vært gjennomgangsmelodien.

– Det er mulig vi tok litt for lett på oppgaven, og kom litt for sent i gang med forberedelsene. Alt har ikke gått helt på skinner, sier Rolland selvkritisk.

300 skyttere var i aksjon i Sotra Arena, hvor NM for luftgevær og luftpistol ble avholdt.

300 skyttere var i aksjon i Sotra Arena, hvor NM for luftgevær og luftpistol ble avholdt. Foto:

Helgens mesterskap hadde sine barnesykdommer, men Norges skytterforbund var likevel så fornøyde at de oppfordret Rolland og Sotra Sportsskytterklubb til å søke om å få NM-sirkuset tilbake i 2020.

– Da må vi tenke oss litt om. Det er veldig mange som sier de er fornøyde, men jeg føler det er mye som kunne vært bedre, sier han.

– Forbundet har bedt oss om å søke om å få mesterskapet igjen allerede i 2020, men da må vi lære av de feilene vi har gjort. Vi må blant annet ha mange flere folk i arrangørstaben. Vi har vært altfor få denne helgen, sier Rolland.

Visumtrøbbel

I Haukelandshallen sikret Fabian Alheim (19) seg sitt femte NM-gull i fekting. I U20-finalen slo han klubbkompisen Thomas Geitung (17).

– Premiehyllen fylles opp, den. Man blir ikke lei av å vinne, gliser norgesmesteren.

For Geitung var dagen litt tyngre.

Visumtrøbbel stoppet Fabian Alfheim og Thomas Geitung fra EM-deltakelse, men lørdag fikk de hver sin NM-medalje i fekting.

Visumtrøbbel stoppet Fabian Alfheim og Thomas Geitung fra EM-deltakelse, men lørdag fikk de hver sin NM-medalje i fekting. Foto:

– Det er alltid kjipt å tape mot Fabian. Vi er så jevngode, og da føles det alltid verre etterpå ...

NM-medaljene ble en aldri så liten revansje for kompisene. Forrige helg skulle de egentlig vært og konkurrert i EM i Sotsji, men visumtrøbbel satte en effektiv stopper for reisen til den russiske OL-byen.

– Det er utrolig kjipt. EM gikk jo i OL-landsbyen, i den samme hallen som finalen i ishockey ble spilt. Det hadde vært tøft å få dra dit, men det ble bare tull med de visumgreiene, sier Geitung.

Om to uker skal de til VM i italienske Verona. Der venter fulle tribuner og et skyhøyt nivå.

– Fekting er stort i Italia. Man merker det allerede når man kommer inn i hallene der nede. Det er noe eget. Og heldigvis trenger vi ikke visum for å komme oss dit, ler Alfheim.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken