Lørdag kveld gikk bergenser Monica Engeset (28) tittelkamp i pointfighting mot italienske Giulia Cavallaro. Det endte med tap – uten at Engeset depper for mye av den grunn.

– Jeg merket tidlig at det ikke kom til å gå. Jeg kjente at ting ikke satt som det skulle.

– Men det var en fin kamp. Jeg fikk ikke juling. Jeg føler at jeg gjorde en god figur og gikk alle fem rundene fint uten skader. Jeg så at jeg kom til å tape på poeng, så det handlet om å gjøre det beste utav det, sier Engeset.

Ikke i toppform

På grunn av jobb og studier hadde ikke Engeset konkurrert på et år før lørdagens kamp, men hun kunne ikke si nei da hun i vår fikk tilbudet om å gå tittelkampen. Men bare noen måneder med opptrening ble litt for lite til å prikke inn toppformen.

– Jeg skulle egentlig ha grunntrening i sommer og bruke dette halvåret til å komme opp på det nivået jeg var på tidligere. Men da jeg fikk tilbud om denne kampen skiftet jeg gir og prøvde alt jeg kunne for å komme tilbake der jeg var.

– Men jeg har ikke fått gå matcher i denne perioden, og det kjente jeg tidlig. Hun er skamgod og har tidligere slått meg på mitt beste, og nå kjente jeg at jeg ikke var på mitt aller beste. Kroppen min fungerte ikke helt som den skulle, sier Engeset.

Stor opplevelse

Selv om det endte med tap, var kampen og rammen rundt noe av det kuleste 28-åringen har opplevd.

– Det var surt at jeg ikke vant, men jeg ville aldri vært foruten å takke ja og dra hit.

Dermed ble det altså Cavallaro som fikk tittelbeltet hos det internasjonale kickboxingforbundet (WAKO). Men Engeset er klar for omkamp om tittelbeltet.

– Jeg klarte å bli den første norske kvinnen til å kjempe om en profftittel i pointfighting, så det tar jeg med meg. Så får jeg bli første kvinne til å vinne profftittelen neste gang, sier hun offensivt.

Dette var for øvrig første gang Engeset gikk proffkamp.

Saken fortsetter under bildet.

Amatør-VM i november

I november venter amatør-VM. Nettopp Cavallaro slo Engeset i VM-finalen både i 2013 og 2015. I høst håper Bergen-damen på revansje.

– Det er hun jeg sliter med. Jeg har slått alle andre, så jeg mangler den skalpen der. Men jeg må få det til før jeg gir meg! Jeg er dritsugen på å slå henne, og vet at det er mulig. Nå var jeg ikke helt der jeg skal være, men jeg er ikke redd for henne, sier Engeset.