De fleste kjenner til Alsgaards aktive karriere som langrennsløper, men alle kjenner kanskje ikke til at 43-åringen også har vært en aktiv klatrer i over 20 år.

– I de sesongene jeg var best i langrennssporet trente jeg mye klatring, to ganger i uken. Jeg er ikke i tvil om at det hjalp enormt på styrken min, sier Alsgaard til BA.

Ba om bilhjelp

Gjennom klatremiljøet fikk han kontakt med Magnus Midtbø. Bergenseren er en av verdens beste klatrere, men kryr ikke av sponsorer av den grunn.

– Jeg hadde behov for en bil, og jeg visste at Thomas drev langrennslaget Team LeasePlan Go. Derfor tok jeg kontakt med ham, og det tok bare en uke før han svarte at dette skulle han ordne for meg, forteller Midtbø.

– Dette er kanskje ikke en så stor ting for dem, men for meg er det et viktig bidrag, som jeg setter stor pris på, legger han til.

– Jeg har fulgt med i klatresporten, og Magnus har jeg fulgt helt siden gjennombruddet. Det hersker ingen tvil om at han er en stor idrettsutøver. Selv om det er et langrennslag jeg driver, så er det flott om jeg kan hjelpe til i andre idretter også, forteller Alsgaard selv.

I startfasen av samarbeidet

Midtbø skal også være å bidra på enkelte treninger, dersom det er behov for det.

– Jeg blir ikke en del av trenerapparatet, men jeg skal bistå på enkelte treninger der de har klatring, slår Midtbø fast.

– Vi har tidligere hatt en turner tilknyttet teamet, og det har vært nyttig for oss. Klatring har, som sagt, jeg hatt veldig nytte av tidligere. Derfor syns jeg det er interessant at vi kan samarbeide med en verdens beste klatreren i teamet vårt, legger Alsgaard til.

Team LeasePlan Go satser først og fremst på langdistanserenn, men også vanlig langrenn. De har kjente navn som Petter Eliassen, Andrew Musgrave og oddingen Torgeir Skare Thygesen i troppen. Nå skal altså Midtbø være en som gjør teamet enda sterkere foran den kommende sesongen.

– Jeg syns det er spennende om jeg kan bidra med noe til dem. Det er jo foreløpig i startfasen, så får vi se hvordan Thomas ønsker å bruke meg. Akkurat nå var det i hvert fall veldig bra at han skaffet meg bilen, og ville bidra med det, forteller en fornøyd Midtbø.