Bergenseren la igjen bronsemedaljen etter NM i buldring på hotellrommet i Trondheim. Siden 2007 har Midtbø vunnet mesterskapet hver eneste år, utenom i 2010. Da deltok han ikke.

– Det har vært sånn at jeg har deltatt og vunnet, men buldring er annerledes enn klatring. Det kan bli litt mer «bingo», slik ble det denne gangen, sier Midtbø.

Klatreren, som er i verdenstoppen tok forøvrig sitt ellevte gull på rad i klatring under mesterskapet i Molde for halvannen måned siden.

LES OGSÅ: Bergensklatrer fikk bil av Thomas Alsgaard

NM-arrangøren i buldring hadde lagt vanskelighetsgraden for stor. Buldring er lagt opp som gåter. Utøverne må finne den rette ruten, som arrangøren har lagt opp. I finalen kom ingen seg over den første toppen, og til slutt ble det tilfeldigheter som avgjorde.

– Jeg deltar for å vinne, men jeg syns det er kjekt at andre slipper til også, men jeg hadde ønsket at det skjedde på en annen måte enn dette. For det var bingo, sier han.

Det ble likevel en i familien som tok med seg gull hjem fra Trondheim. Søsteren hans, Hannah Midtbø, vant kvinneklassen i NM.

Leo Bøe fra Bergen klatreklubb tok sølv for eldre junior gutter-klassen, og tok med seg medaljen hjem til Bergen!