(Nettavisen)

HAMKAM – START 1–2

MARBELLA (Nettavisen): HamKam og Start møttes på Marbella Football Center mandag, men hendelsen i midten av den første omgangen endret alt i det Direktesport-sendte oppgjøret.

En flaksende Marcus Sandberg var på bærtur utenfor egen 16-meter og stoppet Start med hendene.

Sisteskansen fikk det røde kortet og de hvite og grønne ble redusert til ti mann.

Ikke noe oppsiktsvekkende i seg selv, men både HamKam og Start pushet på for at Hamar-klubben ikke skulle bli redusert til ti spillere siden det kun er en treningskamp.

De fikk imidlertid ikke gehør fra dommerne, noe HamKam-trener Jakob Michelsen reagerer på.

– Ja, det er jo ergerlig. Vi reiser ned hit, og etter en halvtime får vi ødelagt treningskampen. Det er vi selvfølgelig oppgitt over. Men så fikk vi trent og spilt 10 mot 11. Det kan også skje i en seriekamp, sier dansken til Nettavisen.

– Men dere var i diskusjoner med Start..? Dere kunne eventuelt byttet ut Sandberg, men satt inn en spiller og sluppet å spille med ti mann i en treningskamp?

– Ja, begge lag var totalt enige om at vi burde spille 11 mot 11 fordi det var best for begge lag. Nå har vi reist ned hit og brukt ganske mye penger for å komme på treningsleir og få et par bra kamper.

HamKam-sjefen sier det var dommerteamet som nektet å innvilge begge lags ønske etter at Sandberg tok ballen med hendene utenfor sekstenmeteren.

– Dommeren sa nei, fordi de sier de er underlagt noen regler når det kommer til at noen gjerne vil gamble på kampene. Men jeg mener jo at sportslige hensyn skal være viktigere enn av folk skal få lov til å gamble.

Se video av situasjonen øverst i saken!

– Veldig ødeleggende

Også Start-trener Sindre Tjelmeland bedyrer at de forsøkte å la Kamma spille med 11 spillere til tross for utvisningen.

– Vi var veldig på lag med HamKam og ønsket å spille elleve mot elleve. Det ble jo veldig ødeleggende for utbyttet vårt med det røde kortet, i og med at vi også fikk ødelagt den første treningskampen på grunn av sykdom, forteller Start-trener Sindre Tjelmeland til Nettavisen.

– Hva var beskjeden fra dommeren?

– Dommerne var også klare på at de var treningsleir selv, og ønsket å øve på kamprelaterte situasjoner. Det var også noe med Norsk Tipping, men jeg orket egentlig ikke å høre på alt.

Nettavisen fikk en rask kommentar fra hoveddommer Marius Hansen Grøtta etter oppgjøret på Marbella Football Center.

– Det er reglene, og det er det klubbene, og ikke vi, som er med på bestemme på Fotballtinget. Vi bare følger reglene, og det vet klubbene også.

Lekker frisparkscoring

Som om ikke utvisningen var nok for HamKam, ble vondt til verre da Strannegård limte det påfølgende frisparket i vinkelen for de gulkledde.

Fabian Østigård Ness doblet ledelsen for gjengen fra Sørlandet før pause.

I den andre omgangen ble det tumulter ved det ene hjørneflagget da Aleksander Melgalvis felte Mathias Grundetjern.

Stemningen ble opphetet og i samme sekvens endte førstnevnt vannrett i lufta etter en dytt fra Starts Sawo.

HamKam fikk jobbet inn en redusering da Start rotete det til for seg og satt inn et uheldig selvmål, men slet i det store og hele mot de gulkledde fra Sørlandet.